НАЧАЛО Други

Осъдиха създателите на Биткойн ransomware на обществено полезен труд

ЮЛИ. 27, 2018 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Осъдиха създателите на Биткойн ransomware на обществено полезен труд

Разработчиците зад ransomware-а на CoinVault и BitCryptor бяха осъдени на 240 часа обществено полезен труд в холандски съд в четвъртък.


Melvin и Denis van de B. на възраст 25 и 21 години бяха осъдени за обвинение в заразяване на 1 259 компютри в Холандия и други западноевропейски държави с ransomware и са изисквали биткойн плащания като откуп за поправяне на компютрите. Съобщава се, че и двамата са направили около 10 000 евро всеки за периода 2014-2015 г., съобщава холандският уебсайт NU.nl.

CoinVault ще прекъсне достъпа на жертвите до файловете на компютрите си и ще поиска 1 биткойн като откуп - еквивалентна на няколкостотин евро по това време. Почти стотина жертви са платили таксата, според NU.nl.

След разпространението на новината за злонамерен софтуер, фирмата за кибер сигурност Kaspersky Lab сподели на холандската полиция имената на хакерите. Фирмата заяви, че е открила грешка в кода на CoinVault и може да види "едно от първите имена на заподозрения в pdb path-а". Kaspersky също издаде около 14 000 ключа за декриптиране за жертвите на атаката.

Мъжете казаха на съда, че просто са искали да експериментират и да предизвикат техническите си умения, но съдиите отбелязаха, че братята винаги са искали плащане, включително когато някои жертви искат връщането на досиета, свързани с починалите им родители, съобщи холандската уеб страница NRC .nl.

Някои от жертвите сега искат обезщетение в Биткойн , пише 2spyware.com


Прокуратурата по-рано е поискала присъда от една година, но съдиите са взели под внимание, че братята не са имали предишно криминално досие и не са извършили нови престъпления, докато са чакали процеса след арестуването им през 2015 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.От участниците в проучването 312 ...
СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, к...
СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.Частейн не отговори на иск...
СЕП. 17, 2021 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света