НАЧАЛО Други

Осъдиха създателите на Биткойн ransomware на обществено полезен труд

ЮЛИ. 27, 2018 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Осъдиха създателите на Биткойн ransomware на обществено полезен труд

Разработчиците зад ransomware-а на CoinVault и BitCryptor бяха осъдени на 240 часа обществено полезен труд в холандски съд в четвъртък.

 


Melvin и Denis van de B. на възраст 25 и 21 години бяха осъдени за обвинение в заразяване на 1 259 компютри в Холандия и други западноевропейски държави с ransomware и са изисквали биткойн плащания като откуп за поправяне на компютрите. Съобщава се, че и двамата са направили около 10 000 евро всеки за периода 2014-2015 г., съобщава холандският уебсайт NU.nl.

CoinVault ще прекъсне достъпа на жертвите до файловете на компютрите си и ще поиска 1 биткойн като откуп - еквивалентна на няколкостотин евро по това време. Почти стотина жертви са платили таксата, според NU.nl.

След разпространението на новината за злонамерен софтуер, фирмата за кибер сигурност Kaspersky Lab сподели на холандската полиция имената на хакерите. Фирмата заяви, че е открила грешка в кода на CoinVault и може да види "едно от първите имена на заподозрения в pdb path-а". Kaspersky също издаде около 14 000 ключа за декриптиране за жертвите на атаката.

Мъжете казаха на съда, че просто са искали да експериментират и да предизвикат техническите си умения, но съдиите отбелязаха, че братята винаги са искали плащане, включително когато някои жертви искат връщането на досиета, свързани с починалите им родители, съобщи холандската уеб страница NRC .nl.

Някои от жертвите сега искат обезщетение в Биткойн , пише 2spyware.com


Прокуратурата по-рано е поискала присъда от една година, но съдиите са взели под внимание, че братята не са имали предишно криминално досие и не са извършили нови престъпления, докато са чакали процеса след арестуването им през 2015 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света