НАЧАЛО Крипто Крими

Оператор на крипто фондова борса се признава за виновен за измами

ЮЛИ. 24, 2018 12:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Оператор на крипто фондова борса се признава за виновен за измами

Мъжът, който стои зад два, вече изоставени, инвестиционни сайта за криптовалута, се призна за виновен за измами с ценни книжа и за възпрепятстване на обвиненията.


Американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк обяви в понеделник, за признанията, идвайки дни след като бе съобщено, че Монтрол са близо до сделка с прокурорите. Джон Монтрол беше арестуван през февруари от органите на САЩ, във връзка с платформата за инвестиране в ценни книжа BitFunder и платформата за обмен на криптовалути WeExchange.

Montroll беше обвинен в извършването на нерегистриран обмен на ценни книжа, както и в предоставянето на информация на следователите, която беше описана като "подвеждаща". Монтрол също така "преобразувал част от Биткойна на потребителите на WeExchange за лична употреба без знанието или съгласието им", се казва в изявление, публикувано в понеделник.

Той бе обвинен в това, че е лъгал за броя на Биткойн, достъпен за потребителите на BitFunder и WeExchange, след като вторият е бил хакнат, както и че е извършил лъжесвидетелстване, докато свидетелства пред Комисията за ценни книжа и борси в САЩ.

WeExchange губи около 6 000 биткойна по време на хака, което остави платформата в несъстоятелност, както вече беше съобщено.

Прокурорът на Манхатън Джефри Берман заяви в изявление в понеделник:

"Както призна днес, Джон Монтрол е измамил инвеститорите си, а след това се опитал да заблуди SEC и многократно лъже по време на показания под клетва и пожда служителите на SEC, за да избегне поемането на отговорност за загубата на хиляди Биткойн на своите клиенти."

Въпреки, че делото първоначално е заведено от SEC, FBI и прокуратурата на Южния окръг в Ню Йорк осъжда Монтрол под наказателни обвинения. Окръжният съдия в САЩ Ричард Бърман ще осъди Монтрол на неопределена бъдеща дата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света