НАЧАЛО Други

ООН-жени ще използва блокчейн технология за бежанска програма в Йордания

СЕП. 21, 2018 09:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ООН-жени ще използва блокчейн технология за бежанска програма в Йордания

Жените на ООН - орган на Организацията на обединените нации за равенство между половете и овластяване на жените - ще използват блокчейн технология за парични преводи в йорданските бежански лагери, съобщи прессъобщението на ООН от 18-ти септември.Съгласно съобщението, ООН-жените в партньорство със Световната продоволствена програма (WFP) ще използва блокчейн технология за парични транзакции в лагерите Za'atari и Azraq. Кумулативното население и в двата лагера е над 115 000 души.

Жените бежанци, участващи в Програмата на ООН "Жените за работната програма" на ООН, ще могат да получат парите си директно без помощта на трети страни като банки. Инициативата ще проучи два варианта, които ще позволят на участниците да получат парични суми в супермаркети, договарящи с WFP, или да плащат директно за покупките си.

Новото решение за блокчейн е базирано на предишен проект на Световния фонд за зелена енергия, наречен Building Blocks, който вече позволява на 76 000 сирийски бежанци в Zaatari да купуват храна с помощта на ирисово сканиране вместо пари или карти. За достъп до средствата си, участниците сканират окото си, което впоследствие се свързва с сметка в блокчейн.

Освен това, UN-жени предлага курсове за подобряване на финансовата грамотност чрез поредица от семинари, в които участниците могат да следят последните си покупки и да преглеждат историята на техните Building BLocks сметки.

В своите хуманитарни проекти ООН прилага широк спектър от блокчейн решения. Организацията си партнира със Световната идентификационна мрежа (WIN), за да създаде система за цифрова идентичност, основана на блокчейн, която да спомогне за борбата с трафика на деца.

Освен това ООН ще посвети цяла част от 73-ата сесия на Общото събрание, за да обсъди използването на блокчейн за социално благо и в края на септември.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света