НАЧАЛО Други

OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

АВГ. 31, 2018 21:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) официално обяви за Блокчейн Политически Форум в съобщение на уебсайта на ОECD от 28-ми август.

 


OECD заявява, че събитието ще се проведе в Париж на 4-5 септември и ще отбележи първото голямо международно събитие по рода си, посветено на блокчейн технологията. Организаторите планират да съсредоточат вниманието си върху използването на блокчейн в държавните дейности и публичните инициативи, както и в регулаторните аспекти.

Форумът също планира да обсъди потенциалното глобално икономическо въздействие на технологията, неприкосновеността на личния живот и киберсигурността, включването, насърчаването на екологичния растеж и устойчивостта, както и практиките за управление и прилагане.

Повече от 400 "висши ръководни кадри" ще посетят форума, съобщават от OECD. Според графика на събитията, водещи представители на Словения, Израел, Русия, Финландия, Италия, Сърбия и други страни трябва да участват в дискусиите.

Ръководителите на Hyperledger, Ripple, IOTA и други блокчейн компании също ще говорят за употребата на тази технология в различни области, съгласно публикувания график на OECD.

Като прелюдия към събитието, комисията на OECD, дирекция "Финанси и предприемачество" организира брошура, озаглавена "Блоккчейн технология и политика на конкуренция", която накратко обяснява технологията и нейното използване за нуждите на правителството и обществеността. В документа се споменават и въпроси, свързани с данъчното облагане и регулирането в световен мащаб.

OECD е създадена през 1961 г., за да "насърчава политики, които ще подобрят икономическото и социално благоденствие на хората по света". Понастоящем има 36 държави-членки на ОЕCD, включително САЩ, Германия, Мексико, Великобритания, Южна Корея , и Турция.

През март тази година, регулацията на криптовалутите и блокчейн бяха тема на дискусия по време на срещата на Г-20 в Аржентина. За финансовите лидери на Г-20 заключението на срещата беше, че те се нуждаят от повече време, плюс повече данни от редица други органи, преди да започнат нещо конкретно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света