НАЧАЛО Други

OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

АВГ. 31, 2018 21:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) официално обяви за Блокчейн Политически Форум в съобщение на уебсайта на ОECD от 28-ми август.

 


OECD заявява, че събитието ще се проведе в Париж на 4-5 септември и ще отбележи първото голямо международно събитие по рода си, посветено на блокчейн технологията. Организаторите планират да съсредоточат вниманието си върху използването на блокчейн в държавните дейности и публичните инициативи, както и в регулаторните аспекти.

Форумът също планира да обсъди потенциалното глобално икономическо въздействие на технологията, неприкосновеността на личния живот и киберсигурността, включването, насърчаването на екологичния растеж и устойчивостта, както и практиките за управление и прилагане.

Повече от 400 "висши ръководни кадри" ще посетят форума, съобщават от OECD. Според графика на събитията, водещи представители на Словения, Израел, Русия, Финландия, Италия, Сърбия и други страни трябва да участват в дискусиите.

Ръководителите на Hyperledger, Ripple, IOTA и други блокчейн компании също ще говорят за употребата на тази технология в различни области, съгласно публикувания график на OECD.

Като прелюдия към събитието, комисията на OECD, дирекция "Финанси и предприемачество" организира брошура, озаглавена "Блоккчейн технология и политика на конкуренция", която накратко обяснява технологията и нейното използване за нуждите на правителството и обществеността. В документа се споменават и въпроси, свързани с данъчното облагане и регулирането в световен мащаб.

OECD е създадена през 1961 г., за да "насърчава политики, които ще подобрят икономическото и социално благоденствие на хората по света". Понастоящем има 36 държави-членки на ОЕCD, включително САЩ, Германия, Мексико, Великобритания, Южна Корея , и Турция.

През март тази година, регулацията на криптовалутите и блокчейн бяха тема на дискусия по време на срещата на Г-20 в Аржентина. За финансовите лидери на Г-20 заключението на срещата беше, че те се нуждаят от повече време, плюс повече данни от редица други органи, преди да започнат нещо конкретно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света