НАЧАЛО Други

OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

АВГ. 31, 2018 21:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) официално обяви за Блокчейн Политически Форум в съобщение на уебсайта на ОECD от 28-ми август.


OECD заявява, че събитието ще се проведе в Париж на 4-5 септември и ще отбележи първото голямо международно събитие по рода си, посветено на блокчейн технологията. Организаторите планират да съсредоточат вниманието си върху използването на блокчейн в държавните дейности и публичните инициативи, както и в регулаторните аспекти.

Форумът също планира да обсъди потенциалното глобално икономическо въздействие на технологията, неприкосновеността на личния живот и киберсигурността, включването, насърчаването на екологичния растеж и устойчивостта, както и практиките за управление и прилагане.

Повече от 400 "висши ръководни кадри" ще посетят форума, съобщават от OECD. Според графика на събитията, водещи представители на Словения, Израел, Русия, Финландия, Италия, Сърбия и други страни трябва да участват в дискусиите.

Ръководителите на Hyperledger, Ripple, IOTA и други блокчейн компании също ще говорят за употребата на тази технология в различни области, съгласно публикувания график на OECD.

Като прелюдия към събитието, комисията на OECD, дирекция "Финанси и предприемачество" организира брошура, озаглавена "Блоккчейн технология и политика на конкуренция", която накратко обяснява технологията и нейното използване за нуждите на правителството и обществеността. В документа се споменават и въпроси, свързани с данъчното облагане и регулирането в световен мащаб.

OECD е създадена през 1961 г., за да "насърчава политики, които ще подобрят икономическото и социално благоденствие на хората по света". Понастоящем има 36 държави-членки на ОЕCD, включително САЩ, Германия, Мексико, Великобритания, Южна Корея , и Турция.

През март тази година, регулацията на криптовалутите и блокчейн бяха тема на дискусия по време на срещата на Г-20 в Аржентина. За финансовите лидери на Г-20 заключението на срещата беше, че те се нуждаят от повече време, плюс повече данни от редица други органи, преди да започнат нещо конкретно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света