НАЧАЛО Други

OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

АВГ. 31, 2018 21:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 OECD обявяват "Първата голяма международна конференция" посветена на блокчейн в публичната сфера

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) официално обяви за Блокчейн Политически Форум в съобщение на уебсайта на ОECD от 28-ми август.


OECD заявява, че събитието ще се проведе в Париж на 4-5 септември и ще отбележи първото голямо международно събитие по рода си, посветено на блокчейн технологията. Организаторите планират да съсредоточат вниманието си върху използването на блокчейн в държавните дейности и публичните инициативи, както и в регулаторните аспекти.

Форумът също планира да обсъди потенциалното глобално икономическо въздействие на технологията, неприкосновеността на личния живот и киберсигурността, включването, насърчаването на екологичния растеж и устойчивостта, както и практиките за управление и прилагане.

Повече от 400 "висши ръководни кадри" ще посетят форума, съобщават от OECD. Според графика на събитията, водещи представители на Словения, Израел, Русия, Финландия, Италия, Сърбия и други страни трябва да участват в дискусиите.

Ръководителите на Hyperledger, Ripple, IOTA и други блокчейн компании също ще говорят за употребата на тази технология в различни области, съгласно публикувания график на OECD.

Като прелюдия към събитието, комисията на OECD, дирекция "Финанси и предприемачество" организира брошура, озаглавена "Блоккчейн технология и политика на конкуренция", която накратко обяснява технологията и нейното използване за нуждите на правителството и обществеността. В документа се споменават и въпроси, свързани с данъчното облагане и регулирането в световен мащаб.

OECD е създадена през 1961 г., за да "насърчава политики, които ще подобрят икономическото и социално благоденствие на хората по света". Понастоящем има 36 държави-членки на ОЕCD, включително САЩ, Германия, Мексико, Великобритания, Южна Корея , и Турция.

През март тази година, регулацията на криптовалутите и блокчейн бяха тема на дискусия по време на срещата на Г-20 в Аржентина. За финансовите лидери на Г-20 заключението на срещата беше, че те се нуждаят от повече време, плюс повече данни от редица други органи, преди да започнат нещо конкретно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света