НАЧАЛО Финтех

Одиторите на Wirecard са изправени пред съдебни дела

ЮНИ. 28, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Одиторите на Wirecard са изправени пред съдебни дела

Одиторите на Wirecard са изправени пред съдебни действия след срива на скандалната германска разплащателна компания.

Германската акционерна асоциация SdK заяви в петък, че е подала наказателна жалба срещу одитори от EY.


Жалбата на SdK е насочена към двама настоящи служители и един бивш служител на дългогодишния одитор на Wirecard.


Счетоводството миналата седмица отказа да подпише книгите на Wirecard за 2019 г., след като откри 1,9 милиарда евро (2,1 милиарда долара) пари в брой, изчезнали от баланса им.


Базираната в Мюнхен Wirecard подаде молба за несъстоятелност в четвъртък, отбелязвайки бурното сриване на компанията. Wirecard, която все още е в списъка на DAX 30, видя, че цената на акциите капитулира, тъй като счетоводната черна дупка беше разкрита миналата седмица.


EY каза на CNBC в четвъртък, че има “ясни индикации, че това е сложна измама, включваща множество партии по света в различни институции, с умишлена цел да мамят”.


В опит да защити репутацията си, групата добави, че “дори и най-стабилните и разширени одиторски процедури” не могат да разкрият това, което те наричат “тайна измама”.


EY е изправен пред нарастващ правен натиск поради ролята си в одита на сметките на Wirecard. По-рано този месец Волфганг Ширп заведе дело срещу консултантската фирма от името на инвеститорите от Wirecard, като твърди, че има съмнителни плащания по сметките на Wirecard за 2018 г.


Според германското информационно списание Der Spiegel, SoftBank също планира да заведе дело срещу EY.


Японският технологичен инвеститор миналата година вложи 900 милиона евро в Wirecard чрез сложна сделка с конвертируеми банкноти, но по-късно се опита да хеджира срещу първоначалния си залог чрез преопаковане на облигациите в обменни ценни книжа, които бяха продадени на други институционални инвеститори.


FCA ограничава филиала на Wirecard във Великобритания


Wirecard заявиха, че обмислят дали техните дъщерни дружества също ще трябва да кандидатстват за несъстоятелност. В заявлението се казва, че вътрешната банка на фирмата няма да бъде част от първоначалното производство по несъстоятелност и че германският финансов орган BaFin е назначил специален представител за звеното.


В петък британският орган за финансово поведение (FCA) заяви, че решенията на Wirecardcard трябва да прекратят всички регламентирани дейности, като на практика замразяват парите на клиентите. Службата заяви, че американското звено на Wirecard също ще трябва да посочи тази информация на своя уебсайт и да я комуникира с клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Децентрализираните финанси предлагат добри инвестиционни възможности, според HyperChain Capital

Изпълнителният директор на HyperChain, Стелиан Балта, заяви, че DeFi „има огромна възможност за растеж“ и че дигиталните валути и блокчейн са нещо, което компанията продължава да разглежда с интерес.„...
ЮЛИ. 5, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Партньор на Visa си колаборира с Ripple

Currencycloud твърдят, че партньорството с Ripple ще помогне за разширяване на бизнеса до места, където регулациите и ограниченията потискат възможностите за малките и средните предприятия (МСП), се к...
ЮЛИ. 4, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония започва да експериментира с дигиталната йена

BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемите на децентрализираните борси са пет пъти по-високи от миналата година

Този брой засенчва обемите от същия период на 2019 г. и се представя добре за DeFi пространството, което вече показва признаци на устойчив растеж.Децентрализираните борси показват огромен растеж, тъй ...
ЮЛИ. 3, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света