НАЧАЛО Други

Обвиняват WSJ за неправомерна оценка след разследване

МАР. 22, 2019 14:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обвиняват WSJ за неправомерна оценка след разследване

Блокчейн разузнавателната компания CipherBlade обвини Wall Street Journal (WSJ), че използва дефектни методи за разследване и по този начин надценява степента на предполагаемото пране на пари чрез крипто борсата ShapeShift. Анализът на CipherBlade на WSJ доклада е публикуван в блог пост на 20 март.


Както се съобщава, WSJ публикува продължително изложение през есента на 2018, че ShapeShift осигуряват прането на най-малко $9 милиона чрез криптовалути - предполагаемо повече от всеки обмен с офиси в Съединените щати в хода на разследванията на WSJ.

WSJ твърди, че борсата е преработила милиони долари в криминални приходи, голяма част от които са били превърнати в "privacy" монети като Monero (XMR).

По искане на ShapeShift, CipherBlade предприе обширен анализ на разследването на WSJ, като заключи, че твърдението за изпиране на $9 милиона е "изключително преувеличен", като се има предвид, че:

Чрез проследяване на твърдяното „пране” чрез „не повече от двама посредници, преди да се стигне до размяна”, посочената методология на WSJ е фундаментално погрешна. Проследяването на всички средства - незаконно или не - в хода на многобройни сделки е изключително трудно и представянето на общото съдържание на портфейлите като незаконно е несъстоятелно.


По този начин, CipherBlade мислят, че твърденията на WSJ са задължително изкривени и че един разумен метод за съдебна експертиза би довел до гранулирано проследяване на идентифицирани незаконни токени, а не догадки за съдържанието на всички свързани портфейли:

От адресите на ShapeShift, които получават ETH в рамките на три прехвърляния от първоначалните "мръсни" адреси, по-малко от половината от търгуваните през тях ETH са опетнени. Използвайки най-щедрите предположения, това все още е само 23,53% от претендираните $9 милиона, споменати от WSJ.


CipherBlade критикува не само техническия анализ на WSJ, но и самите данни, които според сведенията не подкрепят техните заключения, дори и да бъдат взети под номинална стойност. По отношение на твърденията на WSJ за преобразуването на privacy токени, CipherBlade отбелязва, че:

От всичките 5523 адреса на ShapeShift в електронната таблица на WSJ, които всъщност съответстват на сделките, 30,38% от BTC и едва 5,53% от ETH, изпратен на тези адреси, бяха разменени за Monero .


Както вече беше съобщено, основателят и главният изпълнителен директор на ShapeShift, Ерик Ворхийс опроверга твърденията на доклада на WSJ малко след публикуването му, твърдейки, че той е „фактически неточен и подвеждащ“ и че авторите му не са имали достатъчно разбиране за криптовалутните технологии.tron g>


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света