НАЧАЛО Други

Обемът на крипто търговията в Южна Корея скочи значително

ОКТ. 31, 2018 14:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обемът на крипто търговията в Южна Корея скочи значително

От началото на октомври 2018 г. обемът на търговията с криптовалута в Южна Корея се е увеличил значително. Графика от CryptoCompare показва обеми на търговията на KRW (корейски вон) през определени дни през октомври, които представляват почти 50% от общия пазарен дял.


Тази неотдавнашна тенденция е очевидно отклонение от нормата, установена в началото на 2018 г.


През по-голямата част от годината обемът на търговията на крипто към KRW остава непроменен до около щестия месец, когато се свива значително. От юни до края на септември обемът на търговията в страната изглежда се свива.

Това значително свиване в обема на търговията може и да се дължи на множеството хакове на борсите в страната. През юни 2018 г., както Coinrail, така и Bithumb бяха засегнати от кибер атаки, водещи до кражба на милиони в криптовалута.

В отговор, платформите спряха депозитите и тегленията, като сериозно ограничиха търговията, докато не успеят да разрешат проблемите. Тъй като Bithumb е една от най-големите борси в страната, подобен ход би повлиял върху обема на местната търговия.

Някои вярват, че една от основните причини за възходящото движение в обема на търговията е турбуленцията на фондовия пазар. Инвеститорите се преместват в Биткойн, което изглежда много по-стабилно от традиционните активи.

В средата на 2018 г. страната призна виртуалните валутни борси като юридически лица. Този ход, в много отношения, легитимира процъфтяващата в страната крипто сфера - признавайки, че тези платформи представляват значителна част от тази екосистема.

Въпреки че страната продължава да бъде рай за търговия на виртуални валути и блокчейн технология, финансовите регулатори твърдо държат на забраната на ICO. По-рано през октомври Bitcoinist съобщи за коментарите на председателя на FSC в Парламента. Според шефа на КФУ несигурността около ICO прави регулирането им потенциално проблематично. Коментарите от най-големия финансов регулатор идват въпреки постоянните призиви за отмяна на забраната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света