НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

АВГ. 26, 2018 17:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

Правителството на Обединеното кралство разкри плановете си за провеждане на пилотен проект за съхраняване на цифрови доказателства в блокчейн.


Инициативата бе разкрита в съобщението на Баладжи Анбил, ръководител на дигиталната архитектура и кибернетичната сигурност в службата на съдилищата и трибуналите на нейното величество (HMCTS) в Министерството на правосъдието.


В изявлението Анбил разкри, че HMCTS тласъкът за разглеждане на разпределената счетоводна технология представлява основна част от плана за реформа на съда.


HMCTS и екипът на Офиса на Обединеното кралство Open Innovation Team проведоха съвместна среща за тази цел с идея да установят как блокове и цифрови книги могат да подпомогнат съдебните реформи.

Техническа експертиза на срещата бе осигурена от д-р Садек Фердос, научен сътрудник по технологична политика и научен сътрудник в Imperial College, Лондон. Той обясни на участниците, че децентрализираният характер на разпределените счетоводни книги им дава много висока степен на почтеност и дава възможност за иновативни решения за данни.

Той продължи да обяснява как блокчейн може да помогне при управлението на цифровите доказателства, като създадат безупречна одитна пътека, която следи задържането и предотвратява намеса.

Тази одитна пътека по същество формира основата за записването на създаването, модификацията и достъпа до цифрови доказателства от съдебната система.

Чрез използването на такива доказателства е възможно да се създадат точни и последователни реконструкции на събитията, за да се изследват действията и да се определи как е станало настоящото състояние на цифровите доказателства. Като такава, блок-веригата ефективно има силата да предоставя критична защитна рамка за цифровите доказателства, като осигурява гаранция за целостта на веригата за доказателства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското министерство предлага промяна в закона, забраняващ крипто транзакциите

Съобщава се, че руското министерство на финансите е предложило набор от изменения на закона „За цифровите финансови активи“ или DFA, който забранява много операции с крипто.Според местната информацион...
СЕП. 4, 2020 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света