НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

АВГ. 26, 2018 17:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

Правителството на Обединеното кралство разкри плановете си за провеждане на пилотен проект за съхраняване на цифрови доказателства в блокчейн.

 


Инициативата бе разкрита в съобщението на Баладжи Анбил, ръководител на дигиталната архитектура и кибернетичната сигурност в службата на съдилищата и трибуналите на нейното величество (HMCTS) в Министерството на правосъдието.


В изявлението Анбил разкри, че HMCTS тласъкът за разглеждане на разпределената счетоводна технология представлява основна част от плана за реформа на съда.


HMCTS и екипът на Офиса на Обединеното кралство Open Innovation Team проведоха съвместна среща за тази цел с идея да установят как блокове и цифрови книги могат да подпомогнат съдебните реформи.

Техническа експертиза на срещата бе осигурена от д-р Садек Фердос, научен сътрудник по технологична политика и научен сътрудник в Imperial College, Лондон. Той обясни на участниците, че децентрализираният характер на разпределените счетоводни книги им дава много висока степен на почтеност и дава възможност за иновативни решения за данни.

Той продължи да обяснява как блокчейн може да помогне при управлението на цифровите доказателства, като създадат безупречна одитна пътека, която следи задържането и предотвратява намеса.

Тази одитна пътека по същество формира основата за записването на създаването, модификацията и достъпа до цифрови доказателства от съдебната система.

Чрез използването на такива доказателства е възможно да се създадат точни и последователни реконструкции на събитията, за да се изследват действията и да се определи как е станало настоящото състояние на цифровите доказателства. Като такава, блок-веригата ефективно има силата да предоставя критична защитна рамка за цифровите доказателства, като осигурява гаранция за целостта на веригата за доказателства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света