НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

АВГ. 26, 2018 17:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

Правителството на Обединеното кралство разкри плановете си за провеждане на пилотен проект за съхраняване на цифрови доказателства в блокчейн.


Инициативата бе разкрита в съобщението на Баладжи Анбил, ръководител на дигиталната архитектура и кибернетичната сигурност в службата на съдилищата и трибуналите на нейното величество (HMCTS) в Министерството на правосъдието.


В изявлението Анбил разкри, че HMCTS тласъкът за разглеждане на разпределената счетоводна технология представлява основна част от плана за реформа на съда.


HMCTS и екипът на Офиса на Обединеното кралство Open Innovation Team проведоха съвместна среща за тази цел с идея да установят как блокове и цифрови книги могат да подпомогнат съдебните реформи.

Техническа експертиза на срещата бе осигурена от д-р Садек Фердос, научен сътрудник по технологична политика и научен сътрудник в Imperial College, Лондон. Той обясни на участниците, че децентрализираният характер на разпределените счетоводни книги им дава много висока степен на почтеност и дава възможност за иновативни решения за данни.

Той продължи да обяснява как блокчейн може да помогне при управлението на цифровите доказателства, като създадат безупречна одитна пътека, която следи задържането и предотвратява намеса.

Тази одитна пътека по същество формира основата за записването на създаването, модификацията и достъпа до цифрови доказателства от съдебната система.

Чрез използването на такива доказателства е възможно да се създадат точни и последователни реконструкции на събитията, за да се изследват действията и да се определи как е станало настоящото състояние на цифровите доказателства. Като такава, блок-веригата ефективно има силата да предоставя критична защитна рамка за цифровите доказателства, като осигурява гаранция за целостта на веригата за доказателства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света