НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство с изявление относно „Ръководство за крипто активите“.

ЯНУ. 24, 2019 11:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство с изявление относно „Ръководство за крипто активите“.

Финансовият регулатор на Обединеното кралство публикува днес консултативен документ, озаглавен „Ръководство за крипто активите“.


Обявената цел на документа е да предостави по-голяма яснота за участниците на пазара. Периодът за консултации и по-подробно запознаване с криптовалутите е планиран да приключи на 5 април 2019 г., след което ще бъде публикувано политическо изявление с окончателно решение.

В своето въведение към документа FCA декларира, че окончателната версия има за цел „да помогне на участниците на пазара да разберат дали крипто активите, които те използват, са в рамките на регулаторния периметър“.

"Това ще помогне на участниците на пазара да разберат по-добре дали трябва да се оторизират и какви регулации и правила ще засегнат техния бизнес“.


В доклада FCA се посочват различните възможни определения за крипто активите и приложимите закони на Великобритания. По-специално, в ръководството се казва, че крипто активите могат да се считат за „Специфицирани инвестиции“ съгласно Регламента за регулираните дейности на държавата (РАО) или „Финансови инструменти“, регулирани от Директивата за пазарите на финансови инструменти.

Регулаторният орган също така споменава, че такива активи могат да бъдат регулирани от "Регламентите за Електронните Пари" или "Регламентите за Платежните Услуги".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Япония ще съветват Г-20 как да регулират криптовалутите

Според неотдавнашен доклад, Япония ще сподели мнението си относно регулирането на виртуалните валути с финансови министри и управители на централни банки от други държави от Г-20 по време на предстоящ...
АПР. 24, 2019 17:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи. Н...
ДЕК. 2, 2018 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Добри новини! Facebook отменя забраната за рекламите на крипто, но остава за ICO

Facebook актуализира политиката си, за да позволи на криптовалутите отново да бъдат рекламирани, като същевременно запази забраната за популяризирането на ICO, в съобщение, публикувано във вторник, 26...
ЮНИ. 27, 2018 17:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC одобрява публично предлагане на токени съгласно Регламент А +

Блокчейн стартъпът Blockstack получи одобрение да пусне публично предлагане на токени в размер на $ 28 милиона съгласно Регламент А +.Това твърди доклад на Wall Street Journal (WSJ) от 10-ти юли.Споре...
ЮЛИ. 11, 2019 15:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света