НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство с изявление относно „Ръководство за крипто активите“.

ЯНУ. 24, 2019 11:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство с изявление относно „Ръководство за крипто активите“.

Финансовият регулатор на Обединеното кралство публикува днес консултативен документ, озаглавен „Ръководство за крипто активите“.


Обявената цел на документа е да предостави по-голяма яснота за участниците на пазара. Периодът за консултации и по-подробно запознаване с криптовалутите е планиран да приключи на 5 април 2019 г., след което ще бъде публикувано политическо изявление с окончателно решение.

В своето въведение към документа FCA декларира, че окончателната версия има за цел „да помогне на участниците на пазара да разберат дали крипто активите, които те използват, са в рамките на регулаторния периметър“.


"Това ще помогне на участниците на пазара да разберат по-добре дали трябва да се оторизират и какви регулации и правила ще засегнат техния бизнес“.

В доклада FCA се посочват различните възможни определения за крипто активите и приложимите закони на Великобритания. По-специално, в ръководството се казва, че крипто активите могат да се считат за „Специфицирани инвестиции“ съгласно Регламента за регулираните дейности на държавата (РАО) или „Финансови инструменти“, регулирани от Директивата за пазарите на финансови инструменти.

Регулаторният орган също така споменава, че такива активи могат да бъдат регулирани от "Регламентите за Електронните Пари" или "Регламентите за Платежните Услуги".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света