НАЧАЛО Други

ОАЕ е първата страна която издава облигация чрез DLT и е съвместима с Шариата

НОЕ. 27, 2018 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ОАЕ е първата страна която издава облигация чрез DLT и е съвместима с Шариата

Въз основа на някои скорошни доклади, Близкият изток бързо се превръща в технологичен център за блокчейн.


В светлината на това, една държавна финансова институция в Обединените арабски емирства, Al Hilal Bank, сега е първата ислямска банка в света, която изпълнява сукук транзакция (облигация съвместима със Шариата), използвайки блокчейн технология.


Al Hilal Bank използва блокчейн технология


Според доклада, ислямската банка използва DLT за уреждане и препродажба на част от сукук, на стойност $0.5 милиарда, който беше издаден през септември и се очаква да изтече след пет години.

Изпълнителният директор на банката Алекс Коелю заяви, че интегрирането на блокчейн в сукук има за цел да направи сделките по-безопасни и в границите на ислямското право.

Той наскоро го оповести в съобщение, което гласи:
Предимствата на използването на интелигентни договори варират от по-безопасни сделки, като се спазват строгите изисквания на Шариат до отключването на нови възможности.

Сукук, завършен с помощта на DLT определено ще повиши ефективността по време на сделката и в крайна сметка ще помогнат за намаляване на разходите, направени по време на процеса за продажба и сетълмент.


Това не са първите облигации издадени чрез DLT


Имаше и други случаи на облигации издадени чрез DLT, въпреки че за пръв път ислямската банка ще уреди редовни облигации, използвайки DLT. Според предишен доклад, Световната банка уреди двугодишна облигация на стойност около $73 милиона за Етериум мрежата. Това беше преди около три месеца.

Според доклада, облигацията издадена от Световната банка, се оценява на 2.251% доходност. Целта на ѝ беше главно да набира средства от публични инвеститори. Събраният фонд се очаква да бъде инвестиран в дейности за развитие на нововъзникващи страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света