НАЧАЛО Други

NYSE обявяви нова глобална платформа за цифрови активи, планира стартирането на Биткойн фючърси

АВГ. 3, 2018 18:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 NYSE обявяви нова глобална платформа за цифрови активи, планира стартирането на Биткойн фючърси

Intercontinental Exchange (ICE), оператор на 23 водещи глобални борси, включително Нюйоркската фондова борса, обяви плановете си да създаде "отворена и регулирана, глобална екосистема за цифрови активи на Microsoft", гласи прессъобщение публикувано на 3-ти август.

 


Операторът на NYSE създава нова компания, наречена "Bakkt", и ще работи заедно с група марки, включващи BCG, Microsoft, Starbucks и други, за да създаде новата екосистема.


Целта е да се създаде интегрирана платформа, която да позволи на клиентите на дребно и на институциите да купуват, продават, съхраняват и прекарват цифрови активи в "безпроблемна глобална мрежа".

Първите случаи на използване ще бъдат за търговия и преобразуване на Биткойн  (BTC) срещу фиатни валутите които ICE отбелязват, в момента са "най-ликвидната криптовалута". Екосистемата се очаква да включва "федерално регулирани пазари и складове" заедно с "търговски и потребителски приложения":

Като първоначален компонент на офертата на "Bakkt", базираният в САЩ международен фючърсен борсов и клирингов план на Intercontinental Exchange ще започне 1-дневен физически доставен договор за Bitcoin заедно с физическо складиране през ноември 2018 г., подлежащ на преглед и одобрение от CFTC.

Тези регулирани места ще установят нови протоколи за управление на специфичните изисквания за сигурност и сетълмент на цифровите валути. Освен това клиринговата къща планира да създаде отделен гаранционен фонд, който да бъде финансиран от Bakkt.

С мобилизирането на надеждна пазарна инфраструктура ICE обяви, че възнамерява да проектира Bakkt за подкрепа на транзакциите на пазара на цифрови активи на стойност 270 млрд. долара и да улесни нейното "сигурно" и "ефикасно" развитие.

Изображение от Goami/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света