НАЧАЛО Други

NYSE обявяви нова глобална платформа за цифрови активи, планира стартирането на Биткойн фючърси

АВГ. 3, 2018 18:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 NYSE обявяви нова глобална платформа за цифрови активи, планира стартирането на Биткойн фючърси

Intercontinental Exchange (ICE), оператор на 23 водещи глобални борси, включително Нюйоркската фондова борса, обяви плановете си да създаде "отворена и регулирана, глобална екосистема за цифрови активи на Microsoft", гласи прессъобщение публикувано на 3-ти август.


Операторът на NYSE създава нова компания, наречена "Bakkt", и ще работи заедно с група марки, включващи BCG, Microsoft, Starbucks и други, за да създаде новата екосистема.


Целта е да се създаде интегрирана платформа, която да позволи на клиентите на дребно и на институциите да купуват, продават, съхраняват и прекарват цифрови активи в "безпроблемна глобална мрежа".

Първите случаи на използване ще бъдат за търговия и преобразуване на Биткойн  (BTC) срещу фиатни валутите които ICE отбелязват, в момента са "най-ликвидната криптовалута". Екосистемата се очаква да включва "федерално регулирани пазари и складове" заедно с "търговски и потребителски приложения":

Като първоначален компонент на офертата на "Bakkt", базираният в САЩ международен фючърсен борсов и клирингов план на Intercontinental Exchange ще започне 1-дневен физически доставен договор за Bitcoin заедно с физическо складиране през ноември 2018 г., подлежащ на преглед и одобрение от CFTC.

Тези регулирани места ще установят нови протоколи за управление на специфичните изисквания за сигурност и сетълмент на цифровите валути. Освен това клиринговата къща планира да създаде отделен гаранционен фонд, който да бъде финансиран от Bakkt.

С мобилизирането на надеждна пазарна инфраструктура ICE обяви, че възнамерява да проектира Bakkt за подкрепа на транзакциите на пазара на цифрови активи на стойност 270 млрд. долара и да улесни нейното "сигурно" и "ефикасно" развитие.

Изображение от Goami/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света