НАЧАЛО Регулации

Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

ЯНУ. 24, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

Русия прие своя закон за криптовалутите през януари, но това законодателство не дава пряк отговор на някои въпроси, включително как местните служители трябва да се справят със своите криптовалути.

 

Има поне две други правни инициативи, изискващи от руските държавни служители да декларират или дори да се отърват от своите криптовалути през 2021 г.


На 10-ти декември 2020 г. руският президент Владимир Путин подписа указ, задължаващ някои държавни служители да разкрият своите притежавани криптовалути до 30-ти юни. Указът беше приет като част от закона на страната "За дигиталните финансови активи“ или DFA, който беше вкаран в сила от 1-ви януари.


Според постановлението руските служители или лица, които искат да заемат публична длъжност, трябва да разкрият своите дигитални активи, както и тези на съпруга и децата си. Законодателството се позовава на общия обхват на официалното учреждение, като се стреми да гарантира, че правителството отговаря на местните правила за финансова декларация, както обикновените граждани отговарят.


Но има и друг регламент, който забранява на определени руски служители да притежават криптовалута, в съответствие с антикорупционните мерки в страната. На 28 декември 2020 г. руското министерство на труда и социалната защита публикува информационно писмо, в което се напомня на някои длъжностни лица, че са длъжни да ликвидират своите дигитални финансови активи и всички дигитални валути до 1 април, независимо от държавата на издаване.


Това ограничение се отнася конкретно до лица, изброени в част 1 на член 2 от руския федерален закон от 7 май 2013 г. № 79-FL, който забранява на определени категории лица да съхраняват средствата си в чужбина, както и да използват чуждестранни финансови инструменти. 


Списъкът включва широк брой ключови публични длъжности, включително ръководни и заместник-длъжности в публичните служби, борда на директорите на руската централна банка, публични корпорации, собственост на Руската федерация, ръководители на областни администрации и няколко други.


В писмото министерството споменава, че други категории държавни служители не са обект на тези ограничения, въпреки че те все още трябва да разкрият своите дигитални активи в съответствие с указ, подписан от Путин.


Докато руските власти продължават да въвеждат нови правила, свързани с крипто, за държавни служители, не е ясно как те ще наблюдават спазването им от технологична гледна точка. Артьом Григориев, ръководител на изследователската лаборатория към Руската асоциация за криптовалута и блокчейн, каза следното;


Все още няма закон за обращение на криптовалута. Авторите на тази инициатива вероятно имат собствена визия за прилагането на тези правила. Практиката ще покаже.


Мария Станкевич, член на Руския комитет по блокчейн технологии и криптоикономика, също постави под въпрос технологичната и правна осъществимост на прилагането на правилата:


Ограниченията за определени групи от заведението за притежание на дигитална валута всъщност е логична стъпка в опитите за спиране на корупцията. [...] Това е ясен сигнал за всички чиновници, че правителството вече има друг лост, за да покаже своята сила, когато е необходимо. Основният въпрос обаче е как ще го наблюдават, тъй като няма такъв закон или процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Free Bitcoin ФЕВ. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света