НАЧАЛО Други

Nvidia ще направят печалби в последното четиримесечие на 2018 г, въпреки спада на крипто добива

АВГ. 14, 2018 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Nvidia ще направят печалби в последното четиримесечие на 2018 г, въпреки спада на крипто добива

Докато крипто добивът претърпява забавяне поради факта, че Биткойн и други криптовалути, които носят по-малки от печалби от добив, в световен мащаб в последно време, технологичния гигант Nvidia Corp. все още се очаква да генерира стабилни приходи през третото четиримесечие на 2018 година.

 


Технологичната компания вижда силни продажби на основния си пазар, игри, с графични процесори, които все още летят от рафтовете, както и чипове за центровете за данни, които се справят много добре тази година. Трудно е да се каже точно колко графични карти се продават за игри, за разлика от тези за крипто добива, но последните данни сочат, че цената на това да се изкопае Биткойн е по-голяма от пазарната стойност в много части на света в момента, като виждат минимални маржини на печалба.

Въпреки спада на пазара, засягащ копачите, продажбите на графични единици на Nvidia все още са високи, за да се погрижат за международната общност за игри, а цените са преживяли скока поради предшестващото търсене на крипто добива.


Другият "страничен бизнес" на Nvidia също поема удар, тъй като Tesla обяви, че вече няма да използва чипове Nvidia в своите автомобили със собствено управление, което в момента генерира около 50 милиона долара приходи за Nvidia.Но главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг настоява, че тази сума е несъществена за цялостната рентабилност на Nvidia - компанията е направила 3,21 милиарда долара само през първото четиримесечие на 2018, а 9% или 289 милиона долара са от продажбите на крипто копачи.

Финансовият анализатор от Susquehanna, Кристофър Роланд, се съгласи с Хуанг, като каза:

Докато е разочарование за Nvidia, смятаме, че това представлява по-малко от 50 милиона долара годишни приходи и няма да бъде заменено до 2019 г.

Роланд, който има неутрален рейтинг и ценова цел от 250 долара за Nvidia, добави, че продажбите на центровете за данни на Nvidia се очаква да генерират високи приходи, заедно с увеличението на Nvidia в областта на суперкомпютрите с чипове, които захранват около 19% от топ 500 суперкомпютъра в света.

В същото време анализаторът на Evercore CJ Muse, който има рейтинг за най-добра производителност и ценова цел от 275 долара за Nvidia, също смята, че основният бизнес модел на Nvidia лесно ще пренесе фирмата през катастрофални продажби, залагайки на GTX11 или Turing GPU серията като продукт, който ще осигури на компанията силни печалби през следващите две години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света