НАЧАЛО Финтех

Nuvei ще придобие процесора за крипто разплащания Simplex

МАЙ. 10, 2021 15:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Nuvei ще придобие процесора за крипто разплащания Simplex

Канадската компания за платежни технологии Nuvei обяви плановете си да купи компанията за крипто разплащания Simplex, която наскоро стана член на мрежата Visa, за 250 милиона долара.

Очакваме Simplex да подобри и разшири непрекъснато нарастващото портфолио от алтернативни методи на плащане, добавяйки простота към процеса на покупка и продажба на криптовалута и превръщането ѝ обратно във фиат в потребителска сметка - в крайна сметка намалявайки сложността за търговци и потребители”, каза председателят и главен изпълнителен директор Филип Файер.


Според съобщението, сделката се очаква да бъде финализирана “през втората половина на 2021 г.


Освен това, тъй като Simplex е официално лицензиран в ЕС, придобиването ще даде на Nuvei подобен лиценз за “институция за електронни пари”. Това би позволило на компанията да предлага банкови IBAN сметки и услуги за издаване на карти на своите клиенти.


Свързване на крипто с традиционните финанси


Основана през 2004 г., базирана в Израел Simplex е т. нар. процесор за плащане на крипто on / off ramp, който позволява на потребителите да обръщат своите фиатни валути в крипто и обратно.


Миналия декември Simplex стана основен член на мрежата Visa, което му позволи да издава съответните дебитни и кредитни карти. Благодарение на това клиентите на Simplex могат да плащат с цифрови активи при всеки търговец, който поддържа Visa.


Binance, най-голямата крипто борса в света по обем на търговия, интегрира решението на Simplex през януари 2019 г., което позволява на потребителите да купуват цифрови активи чрез кредитни карти.


Nuvei свързва търговци на 200 пазара по целия свят и поддържа 470 начина на плащане, включително 150 фиатни валути и 40 криптовалути.


Присъединявайки се към Nuvei, Simplex ще може да изпълни обещанието си за преодоляване на пропастта между блокчейн пространството и традиционния финансов свят. Не бихме могли да измислим по-добър партньор за нас и сме развълнувани от бъдещето”, добави Нимрод Лехави, съосновател и главен изпълнителен директор на Simplex.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света