НАЧАЛО Регулации

Има ли нужда от блокчейн регулация?

АПР. 4, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има ли нужда от блокчейн регулация?

Австрийският министър на цифровите и икономическите въпроси Маргарет Шрамбок заяви, че “не се нуждаем от регулиране за блокчейн”.Шрамбок, която преди това е била главен изпълнителен директор на австрийския основен оператор A1 Telekom Austria, направи своите коментари по време на дискусионния панел ANON Blockchain Summit, посветен на “Ролята на правителството в ерата на блокчейн”.

Говорейки за разработването на подходящи регулации по отношение на блокчейн, министърът каза, че "Европа има силна тенденция да се регулира прекомерно. [...] И тогава ние се изненадваме, че няма европейски компании в топ 10 в света."Въпреки че Шрамбок се застъпва за регулирането на криптовалутите, тя казва, че "не се нуждаем от регулиране за блокчейн".


През юни миналата година директорите на борда на австрийския орган за финансовите пазари Клаус Кумпфмулер и Хелмут Етл предложиха и предложения за по-строги разпоредби относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICOs).

Шрамбок заяви, че технологията е от голям интерес на държавно ниво, но първо трябва да се изгради "доверие в технологиите и уменията", преди тези нови технологии да могат да бъдат приложени към критични обществени процеси като гласуване. Тя твърди, че има за цел активно да се внедри блокчейн технологията в различни области на публичната администрация.

Австрия демонстрира проактивен подход по отношение на изследванията и прилагането на блокчейн. През декември миналата година центровете COMET, координирани от Австрийската агенция за насърчаване на изследванията, одобриха австрийския блокчейн център във Виена. Центърът ще бъде мултидисциплинарен и ще се фокусира върху интернет на нещата, финансите, енергетиката, логистиката и приложенията в публичната администрация.

През ноември миналата година правителството на Австрия подкрепи британската компания за изследване на рака Lancor Scientific, която използва блокчейн за откриване на болестта.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света