НАЧАЛО Регулации

Има ли нужда от блокчейн регулация?

АПР. 4, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Има ли нужда от блокчейн регулация?
Австрийският министър на цифровите и икономическите въпроси Маргарет Шрамбок заяви, че “не се нуждаем от регулиране за блокчейн”.

Шрамбок, която преди това е била главен изпълнителен директор на австрийския основен оператор A1 Telekom Austria, направи своите коментари по време на дискусионния панел ANON Blockchain Summit, посветен на “Ролята на правителството в ерата на блокчейн”.

Говорейки за разработването на подходящи регулации по отношение на блокчейн, министърът каза, че "Европа има силна тенденция да се регулира прекомерно. [...] И тогава ние се изненадваме, че няма европейски компании в топ 10 в света."

Въпреки че Шрамбок се застъпва за регулирането на криптовалутите, тя казва, че "не се нуждаем от регулиране за блокчейн".


През юни миналата година директорите на борда на австрийския орган за финансовите пазари Клаус Кумпфмулер и Хелмут Етл предложиха и предложения за по-строги разпоредби относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICOs).

Шрамбок заяви, че технологията е от голям интерес на държавно ниво, но първо трябва да се изгради "доверие в технологиите и уменията", преди тези нови технологии да могат да бъдат приложени към критични обществени процеси като гласуване. Тя твърди, че има за цел активно да се внедри блокчейн технологията в различни области на публичната администрация.

Австрия демонстрира проактивен подход по отношение на изследванията и прилагането на блокчейн. През декември миналата година центровете COMET, координирани от Австрийската агенция за насърчаване на изследванията, одобриха австрийския блокчейн център във Виена. Центърът ще бъде мултидисциплинарен и ще се фокусира върху интернет на нещата, финансите, енергетиката, логистиката и приложенията в публичната администрация.

През ноември миналата година правителството на Австрия подкрепи британската компания за изследване на рака Lancor Scientific, която използва блолкчейн за откриване на болестта.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Подадени са 190 завления за лиценз за крипто обмен в Япония

Японската агенция за финансови услуги (FSA) получи 190 заявления за лиценз за обмен на криптовалути. FSA даде статут на саморегулиране на местната крипто-индустрия, удостоверяващ Японската асоциация з...
ДЕК. 29, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фирми От Silicon Valley С Молба Към Регулаторите в САЩ

Дветe сериозни фирми за рисков капитал в Silicon Valley накараха американските регулатори да предприемат благоприятни за индустрията подходи към ICO. Wall Street Journal съобщава, че представители на ...
АПР. 20, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американският сенат ще обсъди блокчейн и енергийната ефективност

Сенатът на САЩ е определил дата, за да проучи ефективността - или липсата и - при блокчейн технологията за следващата седмица. Според публично изявление, публикувано от Сената, на 21 август 2018 г. ще...
АВГ. 17, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Франция да наложи регулация на ICO?

В по-голямата част на света, компаниите за цифрови активи често са придружени от предизвикателства свързани с традиционната финансова система. ICO емитенти и крипто посредниците, предлагащи токени, че...
НОЕ. 1, 2018 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света