НАЧАЛО Други

Новите движения на Биткойн китовете може да предизвикат повече волатилност от обикновено

ЯНУ. 13, 2019 14:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Новите движения на Биткойн китовете може да предизвикат повече волатилност от обикновено

Според аналитичната фирма Flipside Crypto, има възходящ тренд в "спящите" Биткойн портфейли, които се връщат към живота.

Пасивните портфейли се дефинират като такива, които са напълно неактивни за период, по-дълъг от 6 месеца.


Тенденцията започва през октомври 2018 година, когато тези портфейли на китове започнват да проявяват активност след дълги периоди на непокътнатост. Тенденцията продължава досега през 2019 година и ръководителят на науката за данните в Flipside Crypto, Ерик Стоун, смята, че тази дейност може да има големи последствия за пазарите на криптовалути.

"Това определено е голяма промяна", каза Стоун в интервю за Bloomberg. "Има по-голям потенциал от обичайното за колебанията в цените."

Икономиката на Биткойн е доста тежка. Около 1000 адреса контролират 85% от общото предлагане на най-голямата криптовалута. Много от тези портфейли са ранни инвеститори, които остават неактивни по време на невероятния бичи пазар от 2017 и последвалия срив. Внезапната активност след почти няколко години латентност кара много хора в индустрията да се чудят какво следва.

Стоун казва, че тази дейност сигнализира, че тези китове могат да се опитат да действам. "Фактът, че тези портфейли бяха активни наскоро, ни кара да вярваме, че скоро ще могат да бъдат активни отново", каза Стоун за Bloomberg. "Казано по друг начин: нямаме причина да очакваме те да останат в покой още две години."

С тази скорошна активност на китовете, предлагането на активно търгувания BTC се повиши с 40%, а екипът на Flipside Crypto отбелязва, че подобно нарастване на активността и предлагането става преди големите колебания на цените на пазарите, наблюдавани през 2015 и 2017 г.


Криптовалутното пространство е разпръснато върху това дали движенията на китове като тези имат толкова голямо въздействие върху нестабилността. Както някои твърдят, много е трудно да не си заинтересован и загрижен поради факта, че толкова голяма част от предлагането и стойността на BTC са в ръцете на толкова малко хора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света