НАЧАЛО Регулации

Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

МАЙ. 1, 2021 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

Китайският държавен глава обяви мерки, чието прилагане може да навреди на добива на Биткойн индустрията в страната.

 

Китайският журналист Колин Ву, който обхваща каквото и да е свързано с крипто борси, крипто копаене и цифрови валути, написа в Twitter, че Китай възнамерява да предприеме определени мерки, които вероятно ще навредят на добива на Биткойн в страната.

 

Ето какво сподели той с обществеността. Същото покритие е предложено и от информационната агенция Синхуа (Xinhua).

 

Ръководителят на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин обеща, че през пет години, започвайки от 2026 г., Китай ще се съсредоточи върху намаляването на своя въглероден отпечатък и емисии.

 

Проектите, които консумират изключително големи количества енергия и не могат да отговарят на стандартите, прилагани в бъдеще, ще бъдат “решително забранени”.

 

Тъй като по-голямата част от хеш-рейтът на Биткойн се осигурява от китайски пулове за добив, Колин Ву очаква, че намаляването на енергоемките проекти може да засегне добивната индустрия на BTC.

 

Широко известно е обаче, че Биткойн миньорите по целия свят правят всичко възможно, за да използват възобновяеми енергийни източници или да добиват крипто в студен климат или страни, които осигуряват евтина електроенергия - като Иран, Северна Русия, Исландия и т.н.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Free Bitcoin МАЙ. 1, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Evgeni Ivanov МАЙ. 1, 2021 Спечелете безплатно doge, btc или ether https://rollercoin.com/?r=k9zrw7x4 Todorka МАЙ. 2, 2021 И как става това, бихте ли споделили?
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печал...
АПР. 27, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

Той ще включва значително увеличение на данъците върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара (годишно), но няма доказателства, които да предполагат, че криптовалутата ще бъде...
АПР. 23, 2021 23:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света