НАЧАЛО Регулации

Нови данъчни облагания в Бразилия

НОЕ. 2, 2018 21:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нови данъчни облагания в Бразилия

Департаментът за федерални приходи на Бразилия (RFB), който управлява събирането на данъци в страната, искат да получават месечни отчети за операциите с крипто активи, съгласно документ, издаден от тях във вторник, 30-ти октомври.


В статията RFB обяви, че бразилските крипто борси вече са задължени да изпращат подробни отчети за всички операции, свързани с крипто, на месечна база. Например компаниите трябва да разкрият сумите на сделките и самоличността на клиентите.

Нещо повече, както юридическите лица, така и физическите, пребиваващи в Бразилия, сега са задължени да съобщават за всички транзакции, които са извършили на чуждестранни крипто борси, ако надхвърлят 10 000 бразилски реал ($2 700) на месец.

Проектът на RFB за крипто данъчно облагане определя и набор от глоби за тези, които не докладват за своите сделки. За забавяне на данъчната декларация гражданите ще трябва да платят до 1500 бразилски реал ($400). В случай, че предоставената информация е недостатъчна или невярна, RFB може да начислява до 3% от стойността на транзакцията като глоба.


Данъчният регулатор вече е открил обществена консултация, за да получи предложения за новия регламент: идеите ще бъдат приемани от 31-и октомври до 19-и ноември.


В обяснителната бележка, регулаторът заявява, че такива мерки са предприети поради значителния ръст на крипто индустрията в страната. Според RFB, броят на клиентите на крипто борсите вече е надхвърлил броя регистрирани потребители на B3 - бразилската фондова борса, базирана в Сао Пауло. На свой ред, дневният обем на транзакциите, извършени от пет големи бразилски крипто борси, надминава 8,3 милиона реал ($2,2 милиона).

Проектът на регулатора следва хода на бразилските банки да затворят някои свързани с крипто сметки, които доведоха до разследване, стартирано от местната антитръстова агенция CADE. Разследването бе започнато по искане на Бразилската асоциация за блокчейн и криптовалути (ABCB) след няколко жалби от крипто индустрията.

CADE изпрати въпросник до десетте бразилски крипто обмена, към които е насочено решението на банката. Компаниите бяха помолени да обяснят как функционира тяхната дейност в Бразилия.

В края на октомври, Федералният окръжен съд на Бразилия принуди големите банки Banco do Brasil и Santander Brasil да отворят отново сметките за местната борса Bitcoin Max. Съдията постанови, че решението на банките да затворят свързаните с крипто сметки е "злоупотреба", което нарушава правилата за защита на потребителите.

ren cy-taxation" target="_"blank"">https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света