НАЧАЛО Други

Нова блокчейн платформа за игри ще се конкурира със Steam

ДЕК. 18, 2018 09:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нова блокчейн платформа за игри ще се конкурира със Steam
Съвместно основано от разработчикът на игри, ветерана в индустрията Брайън Фарго, Robot Cache ще бъде първият блокчейн дигитален пазар за видео игри.

Брайън Фарго пуска базиран на блокчейн конкурент на Steam


Платформата за игри за персонални компютри ще бъде пусната някъде през 2019 година, но вече е подписано с 22 издателя и 700 игри за базирания на блокчейн конкурент на Steam.

Robot Cache има няколко уникални функции. Планира да предложи на играчите възможността да препродадат закупените от тях игри и да копаят виртуална валута, наречена IRON, докато техните машини не се използват.

Лий Джейкъбсън, изпълнителен директор на Robot Cache, каза пред VentureBeat:

Препродажбата на игри е нещо голямо, след като издателите получават дял и геймърите в същото време ще печелят пари. Някои потребители искат да си осигурят приходи от дигиталната си библиотека. Те могат да играят игра за няколко месеца и след това да я продадат отново и да си купят други.


Новата платформа също се ангажира да предостави на издатели на игри и разработчици в региона, 95% от стойността на продажбите на нови игри. За сравнение, Steam дават 70%. Продажбите на използвани заглавия в Robot Cache все пак ще възнаграждават издателя със 70% от приходите и ще дадат на играча 25%.

Robot Cache се базира в Сан Диего, Калифорния, а съоснователят Брайън Фарго също създава Interplay Entertainment и InXile Entertainment. Той е издава заглавия за Activision и Apple, и режисира популярното RPG - Wasteland.

Досега партньорският портал на платформата за издатели на игри, които да се регистрират, е отворен и се надява да предложи комбинация от големи компании.

Най-новите издатели, които се присъединяват към Robot Cache включват: 1C Publishing, Bigben Interactive, Ci Games, Dankie, Devolver Digital, Headup, Hyperkinetic Studios, Revival Productions и Running with Scissors. Те се присъединяват към 14 други. Джейкъбсън каза, че Robot Cache говори с "всички в индустрията" и че платформата ще има "най-голямата библиотека в историята на видеоигрите"

IRON няма да бъде криптовалута


Компанията планира да създаде ERC20 токен наречен IRON, но отлага тези планове, тъй като Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) натиска функционалните токени (utility) и ICO. Джейкъбсън обясни на VentureBeat:

Ние не искахме да имаме спречквания и да разтройваме правителствените власти.tron g>


Вместо това IRON ще бъде виртуален токен, ограничен до Robot Cache платформата, като всички изкопани IRON токени могат да се използват за плащане на игри.

SEC класифицират повечето ICO токени като ценни книжа, независимо от увеличението в използването на термина функционални токени. Комисията обеща да разгледа всяко ICO за всеки отделен случай, като възпира дори и надеждните ICO от стартирането поради усложняването на законодателството в областта на ценните книжа. Последните статистически данни за ICO могат също да показват, че модела на финансиране е умираща тенденция.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света