НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Нов проект раздава безплатни криптовалути

ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нов проект раздава безплатни криптовалути

Изпълнителният директор на OpenAI и бивш президент на Y Combinator Сам Алтман официално обяви Worldcoin, проект, предназначен да разпределя 'справедливо' безплатната криптовалута на възможно най-много хора. Осребряването на това крипто обаче включва неудобна концесия.

Глобалните амбиции на Worldcoin


Сам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новината за съществуването на криптовалутата изтече за първи път през юни. Проектът, чиито финансисти включват a16z, Coinbase Ventures и Сам-Банкман Фрийд, се описва като "нова, колективно притежавана глобална валута, която ще бъде разпределена справедливо на възможно най-много хора“.


За да ускори приемането и да насърчи справедливото разпределение, екипът предлага безплатни "акции" на монетата на всички на Земята, но има една уловка: за да осребрите своя безплатен Worldcoin, първо трябва да бъдете подложен на биометричен анализ на очната ябълка.


Това се прави, в съответстствие с  уебсайта на Worldcoin, за да се докаже "унилаността" на потребителя – т.е., за да се докаже, че потребителят не е бот и че не е получил своя безплатен Worldcoin вече. събирайки безценните данни на потребителя в процеса. Този метод наподобява идеята за събиране на данни на Facebook и други социални мрежи. 


Това се прави със "сложна" технология, намираща се в устройство, което Worldcoin нарича "Orb". Тя преобразува изображение на окото на човек в числов код, който след това се потвърждава, за да предотврати получаването на повече от едно споделяне - нищо друго.


Екипът твърди, че поверителността е присъща на дизайна на Orb и че те са използвали авангардни технологии и криптографски техники, за да се справят с тези опасения, както са твърдели редица други, преди да се окаже иначе. 


Екипът на Worldcoin твърди, че не е необходимо да съхраняват оригиналното изображение, нито да улавят друга лична информация. Освен това, не е необходимо да сканирате очите си, за да се присъедините към мрежата на Worldcoin, тъй като биометричните данни са необходими само за заявяване на безплатен дял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase


Безплатният Worldcoin ще бъде разпространяван чрез Orb Operators и предприемачите, които искат да изградят бизнес около тази нова технология, могат да кандидатстват, за да станат такива.


Екипът предвижда един милиард потребители за по-малко от две години. Както Алтман публикува в Twitter: 


Толкова голяма мрежа трябва да е доста мощна. Докато днес само 3% от хората в световен мащаб участват в крипто мрежите, масовото приемане на криптовалута - пишат авторите - би могло да "направи възможни приложения, които сега са невъобразими".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Tanya ОКТ. 25, 2021 Чудничко
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн изглежда позициониран за нови върхове

Псевдонимният анализатор казва на своите последователи в Twitter, че графиката за решението за мащабиране на Етериум Polygon (MATIC) предполага, че предстои значителен скок на цените.“Не съм сигурен д...
НОЕ. 28, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Cardano спадна с над 50% от върха си?

ADA, основен роден актив на най-новата платформа за смарт договори Cardano, докосна $1.5 в многомесечния си спад. На 2-ри септември 2021 г. цената на ADA достигна рекордното си ниво от $3.10 в на...
НОЕ. 28, 2021 11:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света