НАЧАЛО Регулации

Нов индийски комитет иска да легализира криптовалутите

ДЕК. 27, 2018 12:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нов индийски комитет иска да легализира криптовалутите

Има слухове, че правителствен комитет в Индия предлага криптовалутите да бъдат легализирани в страната, съобщава на 26-ти декември местната медия TheNewIndianExpress (TNIE).


Според статията, неназован висш служител, който според съобщенията е присъствал на заседанията на групата за криптовалутите, заявява следното:
Съществува общ консенсус, че криптовалутата не може да бъде отхвърлена като напълно незаконна. Тя трябва да бъде легализирана.

Предишни събрания на индийското правителство предложиха пълна забрана на крипто в страната по-рано през декември, като заявиха, че "всякакъв вид сделки с такива валути трябва да се третират като незаконни."

Според съобщенията правителството на Индия създаде тази последна втора междуведомствена комисия, която се води от Субхаш Чандра Гарг, секретар на Министерството на икономическите въпроси, след забраната на Резервната банка на Индия (RBI) за банките, занимаващи се с крипто бизнеси и хора през април тази година

Докато предишна комисия препоръча пълна забрана на криптовалутите през март 2017 година, новата е създадена, за да се справи с противоречивите становища относно забраната на RBI.


Според TNIE, комисията вече е имала две срещи, а следващата се очаква да се проведе през януари.


Тази комисия включва членове на Министерството на електрониката и информационните технологии, RBI, Съвета по ценните книжа и борсите на Индия и секретаря на приходите.

Той също така отбеляза, че членовете на комисията „също получават помощ от крипто борси и експерти“, като заключиха, че ще работят по правните аспекти с индийското министерство на правото.

Както бе съобщено в началото на текущия месец, страните от Г-20 призоваха за данъчно облагане на криптовалутите и регулации, предотвратяващи използването им за пране на пари, според документ, представен по време на срещата в Буенос Айрес.

Някои от членовете на втората индийска правителствена комисия, като изпълнителния директор на RBI Ганеш Кумар и служители на Министерството на финансите, участваха в тези срещи на Г-20. Поради това, според статията, „от тях се очаква да включат познания, които са получили от глобалните разисквания в техния доклад“.

През октомври се разчу новината, че разработчиците на първия битомат в Индия са арестувани заради наказателни обвинения. Според местните медии, двамата - които също са основатели на първата крипто борса в Индия (Unocoin) - са задържани и обвинени в криминален заговор, измама и фалшификация.

В изявление за пресата от централния отдел за престъпност в Индия се отбелязва, че тъй като битомата не е бил одобрен от правителството, той не би трябвало да се нарича ATM.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света