НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Нов крипто балон? Какво да очакваме от цената на Биткойн?

НОЕ. 29, 2020 14:50 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нов крипто балон? Какво да очакваме от цената на Биткойн?

Биткойн се завръща.

 

Криптовалутата миналата седмица премина нивото от $18,000 за първи път след рекорда си през декември 2017 г. Цифровата валута - която е с печалба от над 150% тази година - се приближава до рекордното си ниво от почти $20,000. 


Малко активи са предложили толкова силна възвръщаемост в рамките на една от най-бурните години за финансовите пазари. Биткойн за последно стигна тези висоти в края на 2017 г., по време на така наречения
крипто бум. Когато балонът се спука грандиозно през 2018 г., това беше явление, което накара много професионални инвеститори да се откажат от криптовалутите като цяло, изтъквайки прекомерната волатилност на пазара. Биткойн остава изключително нестабилен и търговията му се задвижва предимно от спекулации. Някои от добре познатите крипто борси твърде често страдат от технически проблеми, прекъсвания на изтеглянията, непрозрачни оперативни структури и слаб държавен и вътрешен надзор. 


И така, различен ли е изключителния подем на Биткойн сега в сравнение със спекулативната мания от края на 2017 и началото на 2018 г. И какво ще се случи с цената на BTC от тук нататък? 


Какво е различното този път? 


Много анализатори в крипто бранша казват, че крипто пазарът е узрял през последните три години. Основната разлика между сега и това, което се случи през 2017 г. е, че тогава пазарът се движеше от спекулации на дребно, а сега се управлява от корпорации и милиардери. 


Някои големи и мощни компании на Уолстрийт създават нови звена, които позволяват на своите клиенти да инвестират в цифрови активи, докато световно известната PayPal наскоро започна да позволява на своите американски потребители да купуват, съхраняват и продават редица виртуални валути. 


Няколко големи централни банки, включително Европейската централна банка, също започнаха сериозно да обмислят дали да издават цифрови валути. Тези развития са в ярък контраст със събитията от преди няколко години, когато съхраняването и използването на Биткойн беше по-сложно и по-рисковано. 


Световната пандемия на коронавирус


Крипто феновете приравняват Биткойн с безопасно убежище, също като златото, към което инвеститорите често се стичат по време на икономическа турбуленция. 


Те твърдят, че мерките за стимулиране на икономиката, свързани с Covid-19, са намалили привлекателността на суверенни валути като американския долар. Междувременно, Биткойн претърпя ключово техническо събитие по-рано тази година, наречено “разполовяване” (halving), при което количеството BTC, което миньорите получават като награда за добит блок, се съкращава наполовина. Някои анализатори казват, че това събитие също е допринесло за покачването на цената актива през 2020 г.


Какво ще се случи с Биткойн оттук нататък?


Има много различни прогнози за това до какви нива може да достигне волатилната
биткойн цена в близък и дългосрочен план. Много крипто ентусиасти са съгласни, че съвсем скоро BTC вероятно ще премине рекордното ниво на стойността си. Нов крипто рекорд за всички времена е не само възможен, но до голяма степен се очаква да се случи всеки момент. 


Много професионалисти в криптосферата смятат, че този период на подем на пазара ще продължи доста по-дълго време от предишния възходящ цикъл от 2017 г.


Някои крипто бикове вече дават смели прогнози за това докъде би могла да стигне цената на Биткойн. По-смелите от тях смятат, че BTC може да достигне от 55,000 до 60,000 долара в началото на 2021.


Какво трябва да имаме предвид?


Биткойн има репутация на
изключително волатилна криптовалута. През 2018 г. се срина до $3,122, след като нарасна до близо $20,000 година по-рано. Само през последната седмица флагманската криптовалута добави над $2,000 и достигна нива от над $18,000. 


Предстои да разберем дали BTC може да достигне нови върхове до края на годината. Глобалната вяра в неговата използваемост все още е незначителна – това е една от причините за продължаваща нестабилност на тази така популярна криптовалута.


4 основни причини, поради които цената на Биткойн е на прага на нов рекорд за всички времена


Факторите, които правят този
нов крипто връх силно вероятен, са нарастващото институционално търсене, намаленият натиск върху продажбите, спот-ориентираното пазарно рали и значението на стойността на Биткойна над $18,000.


Намален натиск от страна на продавачите на BTC


За да продават, притежателите на Биткойн трябва първо да депозират BTC на борсите. Когато валутните резерви на Биткойн спаднат, това често показва, че на пазара има по-малък натиск от страна на продавачите. 


Според последните данни, салдото на Биткойн на борсите е спаднало с 18%. Анализатори заявяват, че ликвидността на BTC продължава своята низходяща траектория. Тази тенденция е значителна, тъй като показва, че едва ли има апетит да се продава от актива на сегашното ценово ниво, въпреки колебанията му от $3,600 до $18,700 в рамките на осем месеца.


Институционалното търсене нараства


BTC вече е институционален актив. Биткойн е тук, за да покаже, че има потенциал да се развива. Много нови крипто потребители  предпочитат BTC и засилването на приемането на цифровите валути, които се превръщат в основни опции за плащане, са положителни фундаментални фактори за Биткойн.


Спот-ориентирано пазарно движение сред криза в продажбите


Някои анализатори смятат, че Биткойн показва признаци на криза на ликвидността от страна на продавачите. Предлагането е изцяло нееластично, а търсенето междувременно е рефлексивно. 


Представянето на Биткойн през последните две тримесечия показа явна липса на продавачи на пазара. Особено след халвинга, който се случи през май, намаляващият натиск на продажбите на BTC е спомгонал за забележителни резултати. 


Когато фючърсният пазар нараства, което става в момента, воден от бича тендденция, възходящият тренд става податлив на големи ценови движения.


Поддържането на $18,000 като стойност на Биткойн е от решаващо значение


На 18-ти ноември BTC се срина от $19,500 до около $17,200, минути след като достигна двугодишния връх. Малко след това, криптовалутата продължи низходящата си корекция, достигайки дъно около $16,500. Резкият спад показа, че са подадени големи количества поръчки за продажба над $18,500. 

Вторият пробив над $18,500 потвърждава, че има достатъчно инерция на пазара, за да се пробият решаващите многогодишни нива на съпротива.


Въз основа на комбинацията от тези четири фактора и факта, че политиките на централните банки за продължаване на инжекциите на ликвидност могат да повишат инфлацията, вероятността BTC да достигне
нов крипто връх е висока. Същата тенденция се наблюдава и при дългите позиции с висок bitcoin trading leverage.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията.  Ав...
ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie ...
ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света