НАЧАЛО Други

Норвегия спира субсидиите за крипто копачите

НОЕ. 25, 2018 22:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Норвегия спира субсидиите за крипто копачите
Норвежката медия Aftenposten съобщи наскоро, че правителството иска копачите на криптовалути да имат стандартни тарифи за електроенергия, вместо предишните субсидирани тарифи.

Ревизираните нива на мощност ще влязат в сила от Нова година, което значително повишава енергийната отговорност на копачите и влияе на тяхната рентабилност. С настоящите субсидирани ставки, копачите плащат едва 3% от стандартните цени в страната.

Колко плащат копачите?


В Норвегия големи и енергоемки отрасли с мощност над 0,5 мегавата трябва да платят 0,48 øre ($ 0,00056) за киловатчас (1 øre е 1/100 от норвежката крона). Други фирми трябва да плащат стандартната тарифа от 16,58 øre ($ 0,019) за киловатчас. Повечето правоспособни копачи плащат на правителството само 2,8% от стандартните нива на мощност, но сега техните задължения ще се увеличат драстично.

Ларс Халтбрекен, норвежкият парламентарен представител, коментира ниските цени, заплащани от копачите, като каза:

Норвегия не може да продължи да предоставя огромни данъчни стимули за най-мръсната форма на криптографска продукция като биткойн . Изисква се много енергия и генерира големи емисии на парникови газове в световен мащаб.


Предложението за увеличаване на данъчната тежест на копачите идва от Норвежката данъчна администрация, работеща под Министерството на финансите на Норвегия. Предложението им също бе прието и ще влезе в сила през януари.

Защо е лошо за добивния бизнес?


Крипто копачите вече преминават през трудни времена. Цените на криптовалутите са паднали през целия период на 2018 година, което постоянно ерозира печалбите, реализирани от операторите на добивни платформи. Миналата седмица, форка на Bitcoin Cash tron g> доведе до понижение на пазара. В понеделник крипто пазарът заличи милиарди от своята оценка. Цената на един BTC се движи около $ 4000, което причинява повече трудности за копачите.

С увеличаването на плащанията си за електроенергия, копачите ще трябва да плащат по-голяма заплата на властите. Този ход допълнително ще намали печалбите. Скокът от 0.48 øre до 16.58 øre е доста значителен, което би могло напълно ще трансформира икономиката на крипто добива в страната.

Базираната в САЩ компания Bitcoin Giga Watt идва с още тъжни новини за индустрията този понеделник, обявявайки банкрут. Компанията все още дължи над $7 милиона на 20-те си най-големи, необезпечени кредитори.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света