НАЧАЛО Други

Норвегия спира субсидиите за крипто копачите

НОЕ. 25, 2018 22:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Норвегия спира субсидиите за крипто копачите
Норвежката медия Aftenposten съобщи наскоро, че правителството иска копачите на криптовалути да имат стандартни тарифи за електроенергия, вместо предишните субсидирани тарифи.

Ревизираните нива на мощност ще влязат в сила от Нова година, което значително повишава енергийната отговорност на копачите и влияе на тяхната рентабилност. С настоящите субсидирани ставки, копачите плащат едва 3% от стандартните цени в страната.

Колко плащат копачите?


В Норвегия големи и енергоемки отрасли с мощност над 0,5 мегавата трябва да платят 0,48 øre ($ 0,00056) за киловатчас (1 øre е 1/100 от норвежката крона). Други фирми трябва да плащат стандартната тарифа от 16,58 øre ($ 0,019) за киловатчас. Повечето правоспособни копачи плащат на правителството само 2,8% от стандартните нива на мощност, но сега техните задължения ще се увеличат драстично.

Ларс Халтбрекен, норвежкият парламентарен представител, коментира ниските цени, заплащани от копачите, като каза:

Норвегия не може да продължи да предоставя огромни данъчни стимули за най-мръсната форма на криптографска продукция като биткойн . Изисква се много енергия и генерира големи емисии на парникови газове в световен мащаб.


Предложението за увеличаване на данъчната тежест на копачите идва от Норвежката данъчна администрация, работеща под Министерството на финансите на Норвегия. Предложението им също бе прието и ще влезе в сила през януари.

Защо е лошо за добивния бизнес?


Крипто копачите вече преминават през трудни времена. Цените на криптовалутите са паднали през целия период на 2018 година, което постоянно ерозира печалбите, реализирани от операторите на добивни платформи. Миналата седмица, форка на Bitcoin Cash tron g> доведе до понижение на пазара. В понеделник крипто пазарът заличи милиарди от своята оценка. Цената на един BTC се движи около $ 4000, което причинява повече трудности за копачите.

С увеличаването на плащанията си за електроенергия, копачите ще трябва да плащат по-голяма заплата на властите. Този ход допълнително ще намали печалбите. Скокът от 0.48 øre до 16.58 øre е доста значителен, което би могло напълно ще трансформира икономиката на крипто добива в страната.

Базираната в САЩ компания Bitcoin Giga Watt идва с още тъжни новини за индустрията този понеделник, обявявайки банкрут. Компанията все още дължи над $7 милиона на 20-те си най-големи, необезпечени кредитори.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света