НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Northern Bitcoin купи 5,000 ASIC машини, когато хеш-рейтът на Биткойн мрежата удари връх

ЮЛИ. 1, 2019 18:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Northern Bitcoin купи 5,000 ASIC машини, когато хеш-рейтът на Биткойн мрежата удари връх

Германската компания за копаене на Биткойн, Northern Bitcoin, подписа договор за закупуване на почти 5,000 машини от Bitmain и Canaan Creative.

Това бе потвърдено в прессъобщението от 1-ви юли.

Northern Bitcoin, със седалище във Франкфурт, но опериращ обект в Норвегия, се стреми да удвои капацитета си, като в момента работи с 55 пентахаша в секунда.


Разширяването е част от дългосрочен план за експанзия с акцент върху устойчивата енергия, който започна миналата седмица, твърдят представители. Индустрия на Биткойн копаенето става все по-популярна и конкурентоспособна. "Придобиването на търсения хардуер е голям успех за нашата компания", коментира в прессъобщението Мориц Ф. Ягер, главен технически директор на Northern.


“С удвояването на нашето минно оборудване само няколко дни след началото на нашата глобална експания, ние поставяме темпото, с което се стремим да заемем водеща позиция в бързо развиващата се блокчейн индустрия през следващите години.”

Oбщият хеш-рейт на Биткойн мрежата, достигна нов рекорд. Към понеделник, надхвърли 69 квинтилиона хеша в секунда - както отбелязва инвеститорът Кевин Рук, десет пъти повече от броя на пясъчните зърна на Земята. Northern добави, че ще се стреми към отваряне на нови обекти в бъдеще на все още неразкрити места.


Миналата седмица, американският оператор Plouton Mining обяви плановете си за нов завод в Калифорния, който да стане най-голямата соларна инсталация в Северна Америка.


Настоящите оценки смятат, че около 74% от световната дейност по копаене на Биткойн произхожда от устойчиви източници на енергия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света