НАЧАЛО Други

Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

АВГ. 2, 2018 10:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

Блокчейн икономическият дизайн стартъп Prysm Group добави лауреата на Нобелова награда Оливер Харт и бившия главен икономист на Microsoft Престън Макафй към своя старши консултативен съвет.

 


Prysm подпомага блокчейн стартъпи, като предоставя "съвет в сложните икономически области на теорията на договорите, пазарния дизайн, теорията на игрите и социалния избор." Макафи казва, че е "развълнуван" да се присъедини към групата и добави, че "блокчейн позволява разнообразие от нови бизнеси модели, като позволи децентрализация и публикуване на цифрови записи."

Освен това "няма друг механизъм, който едновременно осигурява децентрализация, сигурност на неприкосновеността на личния живот и проверка", каза той.

Макафи добави:

Много от блокчейн приложенията включват създаване на икономически системи или групи от агенти, които взаимодействат по различни начини, с различни роли. Предизвикателството при проектирането на такива системи е, че те имат много взаимодействащи части - различни стимули, полицейска дейност, договорни правила, - които трябва да бъдат оптимизирани едновременно, ако се постигне добро представяне.

В изявление Харт отекна думите на Макафи, казвайки, че е "важно" за основателите на нововъзникващите фирми да "разберат възможните усложнения", които могат да дойдат от създаването на код за заместване на традиционните институции и структури на властта ", за да могат да проектират по-добри системи които са по-склонни да постигнат целите си. "

Той каза, че е "заинтригуван" от начина, по който блокчейн технологията може да позволи на разработчиците да "проектират по-добри стимули и договори".

"Prysm Group е посветена на идеята, че икономическите принципи предоставят мощен инструмент за разбиране на проблемите и съм развълнуван от перспективата да работя с тях", добави той.

Изявлението на Харт показва, че ще има някои паралели между проекта и миналата му работа. Харт и финландският икономист Бенгт Холмщрьом спечелиха Нобелова награда за икономически науки през 2016 г. за своята работа по теорията на договорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света