НАЧАЛО Други

Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

АВГ. 2, 2018 10:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

Блокчейн икономическият дизайн стартъп Prysm Group добави лауреата на Нобелова награда Оливер Харт и бившия главен икономист на Microsoft Престън Макафй към своя старши консултативен съвет.


Prysm подпомага блокчейн стартъпи, като предоставя "съвет в сложните икономически области на теорията на договорите, пазарния дизайн, теорията на игрите и социалния избор." Макафи казва, че е "развълнуван" да се присъедини към групата и добави, че "блокчейн позволява разнообразие от нови бизнеси модели, като позволи децентрализация и публикуване на цифрови записи."

Освен това "няма друг механизъм, който едновременно осигурява децентрализация, сигурност на неприкосновеността на личния живот и проверка", каза той.

Макафи добави:

Много от блокчейн приложенията включват създаване на икономически системи или групи от агенти, които взаимодействат по различни начини, с различни роли. Предизвикателството при проектирането на такива системи е, че те имат много взаимодействащи части - различни стимули, полицейска дейност, договорни правила, - които трябва да бъдат оптимизирани едновременно, ако се постигне добро представяне.

В изявление Харт отекна думите на Макафи, казвайки, че е "важно" за основателите на нововъзникващите фирми да "разберат възможните усложнения", които могат да дойдат от създаването на код за заместване на традиционните институции и структури на властта ", за да могат да проектират по-добри системи които са по-склонни да постигнат целите си. "

Той каза, че е "заинтригуван" от начина, по който блокчейн технологията може да позволи на разработчиците да "проектират по-добри стимули и договори".

"Prysm Group е посветена на идеята, че икономическите принципи предоставят мощен инструмент за разбиране на проблемите и съм развълнуван от перспективата да работя с тях", добави той.

Изявлението на Харт показва, че ще има някои паралели между проекта и миналата му работа. Харт и финландският икономист Бенгт Холмщрьом спечелиха Нобелова награда за икономически науки през 2016 г. за своята работа по теорията на договорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света