НАЧАЛО Други

Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

АВГ. 2, 2018 10:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нобелов лауреат ще съветва блокчейн стартъп

Блокчейн икономическият дизайн стартъп Prysm Group добави лауреата на Нобелова награда Оливер Харт и бившия главен икономист на Microsoft Престън Макафй към своя старши консултативен съвет.


Prysm подпомага блокчейн стартъпи, като предоставя "съвет в сложните икономически области на теорията на договорите, пазарния дизайн, теорията на игрите и социалния избор." Макафи казва, че е "развълнуван" да се присъедини към групата и добави, че "блокчейн позволява разнообразие от нови бизнеси модели, като позволи децентрализация и публикуване на цифрови записи."

Освен това "няма друг механизъм, който едновременно осигурява децентрализация, сигурност на неприкосновеността на личния живот и проверка", каза той.

Макафи добави:

Много от блокчейн приложенията включват създаване на икономически системи или групи от агенти, които взаимодействат по различни начини, с различни роли. Предизвикателството при проектирането на такива системи е, че те имат много взаимодействащи части - различни стимули, полицейска дейност, договорни правила, - които трябва да бъдат оптимизирани едновременно, ако се постигне добро представяне.

В изявление Харт отекна думите на Макафи, казвайки, че е "важно" за основателите на нововъзникващите фирми да "разберат възможните усложнения", които могат да дойдат от създаването на код за заместване на традиционните институции и структури на властта ", за да могат да проектират по-добри системи които са по-склонни да постигнат целите си. "

Той каза, че е "заинтригуван" от начина, по който блокчейн технологията може да позволи на разработчиците да "проектират по-добри стимули и договори".

"Prysm Group е посветена на идеята, че икономическите принципи предоставят мощен инструмент за разбиране на проблемите и съм развълнуван от перспективата да работя с тях", добави той.

Изявлението на Харт показва, че ще има някои паралели между проекта и миналата му работа. Харт и финландският икономист Бенгт Холмщрьом спечелиха Нобелова награда за икономически науки през 2016 г. за своята работа по теорията на договорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света