НАЧАЛО Други

Нигерия ще се бори с кризата с електричеството използвайки блокчейн

ОКТ. 28, 2018 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нигерия ще се бори с кризата с електричеството използвайки блокчейн

Соларна стартъп компания иска да създаде достъпна слънчева енергия за нигерийците, чрез използването на виртуални блокчейн токени.

 

Този ход от страна на компанията ще премахне прекомерната зависимост от генераторите в страната.


Децентрализираната технология проправя пътя за слънчевата енергия


Базиран в Лагос блокчейн стартъп за възобновяема енергия, OneWattSolar, планира да осигури на Нигерия и Африка като цяло, достъп до чиста енергия, без да плащат толкова много. Както бе съобщено, компанията има за цел да даде възможност на клиентите да получат блокчейн токени срещу нигерийската найра, чрез технологични финансови организации.

Идеята за получаване на достъпна мощност, използвайки децентрализирани токени, идва от Виктор Алагбе, вицепрезидент на блокчейн операциите и стратегията за OneWattSolar. Според Алагбе, сухият и горещ климат на Нигерия може да се използва за захранване на електричество, вместо хората да са зависими от генераторите.

Изпълнителният директор на компанията, подкрепящ по-нататък как слънчевият климат на страната може да се използва за соларна енергия, каза:

Защо не използваме това, за да захраним електричеството си... много нигерийци наистина не могат да си позволят да изградят собствени соларни системи. Те не могат да си позволят началните разходи, така че повечето хора предпочитат да разчитат на генератори, което не е икономично, когато мислите за разходите за поддръжка.

Алагбе също така каза, че DLT е прозрачна, тъй като клиентите могат да наблюдават средства, закупуват системи и да ги използват. Клиентите могат да получат децентрализирани токени срещу найра. Блокчейн токените са съвместими с ERC20.


Освен това Алагбе отбеляза, че използването на децентрализирани технологии би струвало на половина от цената на дизеловото гориво.Също така плановете на стартъпа предвиждат въвеждането на соларни панели и съвместим интернет рутер, който да компилира използваната енергия. Клиентите биха били таксувани всеки месец, чрез метод, чрез който потребителите се таксуват за точното им използване на енергия.

Ситуацията с електричеството в Нигерия е зле и соларния блокчейн стартъп се стреми да осигури достъпна електроенергия до възможно най-много хора. Понастоящем около 6 400 домакинства са в списъка на чакащите на компанията.

Също така, OneWattSolar планира да се разшири в близко бъдеще. През 2025 г. стартъпа се надява да има достъп до един милион домакинства без адекватно захранване и да предоставят соларна енергия чрез DLT.


Блокчейн технологии и възобновяеми енергийни източници


Проектите за възобновяеми енергийни източници също са възприели блокчейн технология. Неизменната мощност на децентрализираната технология и способността й да записва събития в реално време, привлича нови соларно-енергийни стартъпи.

Фондация Qtum си партнира с китайския производител на чиста енергия Energo. Освен това блокчейн компания заяви, че Energo ще използва разпределената си платформа за своите операции.

В тайландската столица, Банкок, луксозен квартал, ангажирал услугите на платформа за търговия с енергия от възобновяеми източници. Платформата ще позволи на жителите да търгуват с електричество, използвайки блокчейн.

Испанската компания за инфраструктура и възобновяема енергия, Acciona, стана първата енергийна компания, която използва децентрализирани технологии за сертифициране на произхода на възобновяемата енергия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света