НАЧАЛО Регулации

Нюйоркският BitLicense може да убеди CFTC за одобряване на Bakkt

АПР. 21, 2019 10:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нюйоркският BitLicense може да убеди CFTC за одобряване на Bakkt

Според съобщенията, Bakkt, институционална платформа за търговия с криптовалути, ръководена от Intercontinental Exchange (ICE), обмисля да получи нюйоркски BitLicense.


Тъй като CFTC не желае да одобри техните Биткойн фючърси, източници, близки до въпроса, казаха, че Bakkt смята, че нюйоркският лиценз ще спомогне за облекчаване на опасенията на Комисията.


Bakkt е изправен пред проблеми с регулаторните органи на САЩ


Докарването на Биткойн до масата е крайната цел на крипто индустрията. Въпреки че децентрализираният му характер трябва да направи крипто да изглежда непривлекателен за корпорациите, масово се смята, че институционалните инвеститори в крайна сметка ще докарат масово приемане на индустрията.

Intercontinental Exchange, собственикът и оператор на Нюйоркската фондова борса (NYSE), планира да направи точно това с Bakkt, силно регулирана биткойн екосистема. Проектът, обявен през август миналата година, трябваше да насърчи пенсионните фондове, дарителски фондове и други подобни институции да инвестират пари в крипто пространството. Досега обаче той остава в регулаторна неопределеност.

Дългоочакваната платформа е отложена за няколко месеца, тъй като основният регулатор на САЩ - Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) - остава скептично настроен към проекта. Въпросът, който вкара чувство на загриженост в Комисията е начинът, по който токените на клиентите ще бъдат съхранявани и защитени от кражби и манипулация.


BitLicense може да убеди CFTC да даде зелена светлина на Bakkt


Източници разкриха, че ICE обмисля да кандидатства за лиценз от финансовите регулатори в Ню Йорк, за да успокои агенцията. Така нареченият BitLicense ще позволи на Bakkt да съхранява самите токени на клиентите, заявиха трима от хората, близки до проекта.

CFTC признава лицензи за държавни банки и тръстове, и може да позволи на ICE да добави фючърси чрез процес на самосертифициране, ако получи разрешение от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк да държи токени, съобщава Bloomberg.

Въпреки това, Комисията може да изиска от панела за оценка на риска на ICE да одобри фючърсните договори, тъй като не са полицията на спот пазара за Биткойн.

Говорител на регулатора в Ню Йорк заяви, че агенцията не коментира новините. ICE от Атланта също не искаха да коментират въпроса. Последният човек от компанията се е позовал на въпроса миналия месец, когато Кели Лефльор, главен изпълнителен директор на Bakkt, заяви, че компанията е в дискусии с CFTC и че инициативата се движи напред.

Първоначално Bakkt трябваше да стартира в средата на декември миналата година, но крайният срок скоро се отмени за 24-и януари. След това проектът бе „забавен за неопределено време“ в навечерието на Нова година, като ICE заяви, че целта му „ще бъде изменена в съответствие с процеса и сроковете на CFTC“.

Въпреки регулаторните пречки обаче, основните продукти и системи на Bakkt са в процес на разработка. Компанията обяви, че придоби избрани активи, принадлежащи на Rosenthal Collins Group - брокерски услуги за фючърси и опции - през януари.


Няколко висококвалифицирани мениджъри от индустриални компании като PayPal и IBM също се присъединиха към Bakkt.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света