НАЧАЛО Регулации

Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

ЯНУ. 9, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк в сряда предложи план, който ще позволи на лицензирани фирми за виртуална валута, които вече са получили одобрение за токените, да въведат новите монети без допълнително разрешение.

Държавният департамент за финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS) моли за общественото мнение относно плана, който регулаторът заяви, че произтича от преразглеждане на текущата му рамка за дигитални валути.


Ню Йорк представи своя “BitLicense” и първоначалната си рамка през 2015 г., когато други регулатори все още се отнасяха скептично към криптовалутите. Тези активи сега са част от по-широка, бързо развиваща се индустрия, която съчетава финанси и технологии и която водещите финансови центрове искат да привлекат.


От 2015 г. NYDFS предостави две дузини лицензи и чартъри на фирми за виртуална валута. Някои от тези фирми поискаха да предложат нови монети в допълнение към тези, които NYDFS одобри в първоначалните си заявления, заяви регулаторът.


Планът има за цел да подобри ефективността, като позволява на фирми за виртуални валути, лицензирани от Ню Йорк, “да предлагат и използват нови монети своевременно”, заяви регулаторът в предложението. (On.ny.gov/2qGvDpF)


Планът би наложил определени условия на лицензираните от Ню Йорк крипто фирми, които искат да предлагат нови токени без предварително одобрение от регулатора.


Например, фирмите ще трябва да разработят политика за включване в списъка на монети, която да бъде одобрена от NYDFS, да включва процеси за преглед на нови монети и процедури за уведомяване на регулатора, когато те са в списъка.


Крипто фирмите също ще трябва да извършват оценки на риска за нови монети, включително и риска от кибер атаки.


Фирмите, които нямат одобрена от NYDFS политика, трябва да получат предварително одобрение от регулатора, преди да изброят монети, различни от разрешените от първоначалния им лиценз.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия активно работят в насока забрана на криптовалутите

Според доклад от 4-ти август от индийския новинарски сайт Moneycontrol, властите в Индия се подготвят за приемане на закон, забраняващ търговията с криптовалути. Сайтът цитира анонимен служител, който...
АВГ. 5, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в САЩ могат да предлагат крипто попечителство, твърди регулатор

В публично писмо от 22-ри юли, Джонатан Гулд - старши заместник-контролер и старши адвокат - написа, че всяка национална банка може да държи уникалните криптографски ключове за крипто портфейли, като ...
ЮЛИ. 23, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

Британското министерство на финансите в понеделник предложи да се предоставят на Лондонското Сити нови правомощия да регулира криптовалути като Биткойн, а също така очерта противодействие на заблуждав...
ЮЛИ. 23, 2020 10:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските законодатели приеха голям законопроект за криптовалутите в страната

Държавна дума - законодателният орган на Русия - прие законопроект, озаглавен „За дигиталните финансови активи“ на последното си трето четене, съобщава местната информационна агенция Regnum на 22 юли....
ЮЛИ. 22, 2020 18:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света