НАЧАЛО Регулации

Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

ЯНУ. 9, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк в сряда предложи план, който ще позволи на лицензирани фирми за виртуална валута, които вече са получили одобрение за токените, да въведат новите монети без допълнително разрешение.

Държавният департамент за финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS) моли за общественото мнение относно плана, който регулаторът заяви, че произтича от преразглеждане на текущата му рамка за дигитални валути.


Ню Йорк представи своя “BitLicense” и първоначалната си рамка през 2015 г., когато други регулатори все още се отнасяха скептично към криптовалутите. Тези активи сега са част от по-широка, бързо развиваща се индустрия, която съчетава финанси и технологии и която водещите финансови центрове искат да привлекат.


От 2015 г. NYDFS предостави две дузини лицензи и чартъри на фирми за виртуална валута. Някои от тези фирми поискаха да предложат нови монети в допълнение към тези, които NYDFS одобри в първоначалните си заявления, заяви регулаторът.


Планът има за цел да подобри ефективността, като позволява на фирми за виртуални валути, лицензирани от Ню Йорк, “да предлагат и използват нови монети своевременно”, заяви регулаторът в предложението. (On.ny.gov/2qGvDpF)


Планът би наложил определени условия на лицензираните от Ню Йорк крипто фирми, които искат да предлагат нови токени без предварително одобрение от регулатора.


Например, фирмите ще трябва да разработят политика за включване в списъка на монети, която да бъде одобрена от NYDFS, да включва процеси за преглед на нови монети и процедури за уведомяване на регулатора, когато те са в списъка.


Крипто фирмите също ще трябва да извършват оценки на риска за нови монети, включително и риска от кибер атаки.


Фирмите, които нямат одобрена от NYDFS политика, трябва да получат предварително одобрение от регулатора, преди да изброят монети, различни от разрешените от първоначалния им лиценз.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Ето защо не бива да посещавате крипто конференции в Северна Корея

Reuters съобщава в сряда, че посещението на събитието вероятно би било нарушение на международните санкции, според поверителен доклад, който скоро ще бъде представен пред Съвета за сигурност на САЩ.Но...
ЯНУ. 15, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво означава последната европейска директива за борбата с пране на пари за криптовалутите?

Регламентът беше въведен като закон на 9-ти юли 2018 г. с цел да се увеличи прозрачността на финансовите транзакции и да се отговори на проблема свързан с пране на пари и финансиране на тероризма в ця...
ЯНУ. 13, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC твърди че ще следи крипто пазара отблизо

По-конкретно OCIE казва, че компаниите и организациите на пазара ще бъдат идентифицирани и разследвани. Тъй като все повече инвеститори на дребно влизат на пазара, Комисията иска да се справи с различ...
ЯНУ. 8, 2020 22:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Турция се планира регулация на крипто пазарите

Съветът за капиталови пазари на Турция (CMB), регулаторният орган, който наблюдава пазарите на ценни книжа в страната, разработва насоки за наблюдение, одит и регулиране на крипто пазарите в страната,...
ЯНУ. 8, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света