НАЧАЛО Регулации

Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

ЯНУ. 9, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк в сряда предложи план, който ще позволи на лицензирани фирми за виртуална валута, които вече са получили одобрение за токените, да въведат новите монети без допълнително разрешение.

Държавният департамент за финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS) моли за общественото мнение относно плана, който регулаторът заяви, че произтича от преразглеждане на текущата му рамка за дигитални валути.


Ню Йорк представи своя “BitLicense” и първоначалната си рамка през 2015 г., когато други регулатори все още се отнасяха скептично към криптовалутите. Тези активи сега са част от по-широка, бързо развиваща се индустрия, която съчетава финанси и технологии и която водещите финансови центрове искат да привлекат.


От 2015 г. NYDFS предостави две дузини лицензи и чартъри на фирми за виртуална валута. Някои от тези фирми поискаха да предложат нови монети в допълнение към тези, които NYDFS одобри в първоначалните си заявления, заяви регулаторът.


Планът има за цел да подобри ефективността, като позволява на фирми за виртуални валути, лицензирани от Ню Йорк, “да предлагат и използват нови монети своевременно”, заяви регулаторът в предложението. (On.ny.gov/2qGvDpF)


Планът би наложил определени условия на лицензираните от Ню Йорк крипто фирми, които искат да предлагат нови токени без предварително одобрение от регулатора.


Например, фирмите ще трябва да разработят политика за включване в списъка на монети, която да бъде одобрена от NYDFS, да включва процеси за преглед на нови монети и процедури за уведомяване на регулатора, когато те са в списъка.


Крипто фирмите също ще трябва да извършват оценки на риска за нови монети, включително и риска от кибер атаки.


Фирмите, които нямат одобрена от NYDFS политика, трябва да получат предварително одобрение от регулатора, преди да изброят монети, различни от разрешените от първоначалния им лиценз.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите на криптовалути в Бразилия сериозно засегнаха крипто борсите

Bitcoin.com съобщи, че две основни борси за криптовалути, базирани в южноамериканската държава, са спрени след заплахите от големи глоби и непосредствените последици от регулации.  Acesso Bitcoin беш...
ФЕВ. 19, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света