НАЧАЛО Други

Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

СЕП. 19, 2018 12:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

Финансовият министър на Германия Олаф Шолц се съмнява, че криптовалутите в момента могат да заменят традиционните фиатни валути, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на 18-ти септември.

 


"Днес ще се съмнявам, дали има перспектива като валутен модел", заяви Шолц в "диалог с гражданите" в германско-холандския армейски корпус в Мюнстер. Шолц сравнява крипто с балона с лалетата в Холандия през 17-и век, като казва: "И опасността е голяма, че ще има такова натрупване на лалета".

Шолц заяви, че необходимите компютърни процеси за масовото внедряване на крипто са толкова скъпи и енергийно интензивни, че не може да проработи, но също така и не иска да говори за бъдещето "от 20 до 30 години".

Според Шолц криптовалутите също трябва да бъдат наблюдавани от регулаторните органи, тъй като те биха могли да бъдат използвани за финансиране на тероризъм, пране на пари или други престъпни дейности. Той добави, че: "Ние не вярваме, че те вече имат значително икономическо значение днес".

Европейските законодатели се срещнаха в няколко капацитета през последните няколко седмици, за да обсъдят техните притеснения относно крипто и възможните средства за отстраняване на проблемите, свързани с цифровите активи.

На 4-ти септември членовете на Европейския парламент се срещнаха, за да обсъдят правилата за ICO, които въпреки че са "много интересни и обещаващи инструменти на движещи средства" за набиране на капитал, изискват повече регулаторен надзор от гледна точка на много европейски законодатели.

На скорошно заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси във Виена, вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровксис заяви, че криптото се нуждае от по-нататъшно регулиране. Докато отбелязва, че криптото е "тук, за да остане", Домбровксис подчерта, че Европейският съюз ще се фокусира върху развитието на класификацията на крипто активите и регулаторното картографиране.

Преди гореспоменатата среща, доклад на белгийския Bruegel призова европейските регулатори да приемат единни правила за криптовалутите на ниво ЕС. В доклада се отбелязва, че докато регламентите се оставят на националните субекти, съществува възможност за "регулаторен арбитраж" за крипто бизнеси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света