НАЧАЛО Други

Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

СЕП. 19, 2018 12:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

Финансовият министър на Германия Олаф Шолц се съмнява, че криптовалутите в момента могат да заменят традиционните фиатни валути, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на 18-ти септември.

 


"Днес ще се съмнявам, дали има перспектива като валутен модел", заяви Шолц в "диалог с гражданите" в германско-холандския армейски корпус в Мюнстер. Шолц сравнява крипто с балона с лалетата в Холандия през 17-и век, като казва: "И опасността е голяма, че ще има такова натрупване на лалета".

Шолц заяви, че необходимите компютърни процеси за масовото внедряване на крипто са толкова скъпи и енергийно интензивни, че не може да проработи, но също така и не иска да говори за бъдещето "от 20 до 30 години".

Според Шолц криптовалутите също трябва да бъдат наблюдавани от регулаторните органи, тъй като те биха могли да бъдат използвани за финансиране на тероризъм, пране на пари или други престъпни дейности. Той добави, че: "Ние не вярваме, че те вече имат значително икономическо значение днес".

Европейските законодатели се срещнаха в няколко капацитета през последните няколко седмици, за да обсъдят техните притеснения относно крипто и възможните средства за отстраняване на проблемите, свързани с цифровите активи.

На 4-ти септември членовете на Европейския парламент се срещнаха, за да обсъдят правилата за ICO, които въпреки че са "много интересни и обещаващи инструменти на движещи средства" за набиране на капитал, изискват повече регулаторен надзор от гледна точка на много европейски законодатели.

На скорошно заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси във Виена, вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровксис заяви, че криптото се нуждае от по-нататъшно регулиране. Докато отбелязва, че криптото е "тук, за да остане", Домбровксис подчерта, че Европейският съюз ще се фокусира върху развитието на класификацията на крипто активите и регулаторното картографиране.

Преди гореспоменатата среща, доклад на белгийския Bruegel призова европейските регулатори да приемат единни правила за криптовалутите на ниво ЕС. В доклада се отбелязва, че докато регламентите се оставят на националните субекти, съществува възможност за "регулаторен арбитраж" за крипто бизнеси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света