НАЧАЛО Други

Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

СЕП. 19, 2018 12:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немският финансов министър се съмнява че крипто може да замени традиционните валути

Финансовият министър на Германия Олаф Шолц се съмнява, че криптовалутите в момента могат да заменят традиционните фиатни валути, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на 18-ти септември.


"Днес ще се съмнявам, дали има перспектива като валутен модел", заяви Шолц в "диалог с гражданите" в германско-холандския армейски корпус в Мюнстер. Шолц сравнява крипто с балона с лалетата в Холандия през 17-и век, като казва: "И опасността е голяма, че ще има такова натрупване на лалета".

Шолц заяви, че необходимите компютърни процеси за масовото внедряване на крипто са толкова скъпи и енергийно интензивни, че не може да проработи, но също така и не иска да говори за бъдещето "от 20 до 30 години".

Според Шолц криптовалутите също трябва да бъдат наблюдавани от регулаторните органи, тъй като те биха могли да бъдат използвани за финансиране на тероризъм, пране на пари или други престъпни дейности. Той добави, че: "Ние не вярваме, че те вече имат значително икономическо значение днес".

Европейските законодатели се срещнаха в няколко капацитета през последните няколко седмици, за да обсъдят техните притеснения относно крипто и възможните средства за отстраняване на проблемите, свързани с цифровите активи.

На 4-ти септември членовете на Европейския парламент се срещнаха, за да обсъдят правилата за ICO, които въпреки че са "много интересни и обещаващи инструменти на движещи средства" за набиране на капитал, изискват повече регулаторен надзор от гледна точка на много европейски законодатели.

На скорошно заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси във Виена, вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровксис заяви, че криптото се нуждае от по-нататъшно регулиране. Докато отбелязва, че криптото е "тук, за да остане", Домбровксис подчерта, че Европейският съюз ще се фокусира върху развитието на класификацията на крипто активите и регулаторното картографиране.

Преди гореспоменатата среща, доклад на белгийския Bruegel призова европейските регулатори да приемат единни правила за криптовалутите на ниво ЕС. В доклада се отбелязва, че докато регламентите се оставят на националните субекти, съществува възможност за "регулаторен арбитраж" за крипто бизнеси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света