НАЧАЛО Други

Немските прокурори продават иззети криптовалути

ОКТ. 31, 2018 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немските прокурори продават иззети криптовалути

Прокурорите в германската федерална провинция Бавария продават конфискувана криптовалута на стойност 12 милиона евро.


Това е най-голямата продажба в германската правна история, съобщиха местните новини Der Tagesspiegel на 28-ми май.Продажбата включваше 1,312 Биткойн, в допълнение към значителни количества други валути. Сред тях са 1,399 Биткойн Кеш , 1,312 Bitcoin Gold и 220 Етериум. Криптовалутите, които бяха сезирани по време на наказателното производство, бяха продадени в рамките на два месеца при 1,600 отделни транзакции. Прокурорите коментираха:

Тъй като всички криптовалути са изложени на риск от високи колебания в цените или дори пълна загуба, Байернската централна служба за киберпрестъпления е поръчала спешна продажба.

Средствата бяха събрани по време на наказателното производство срещу онлайн платформата "Lesen und Lauschen". Платформата е предлагала над 200,000 електронни и адуио книги незаконно, искайки само няколко цента. Според Der Tagesspiegel най-малко 30,000 души са използвали платформата. Операторите на сайта бяха арестувани през юни миналата година от офицери от Байернската централна служба за киберпрестъпления.

Препродаването на активи, иззети по време на наказателни разследвания, е обичайна практика от страна на правоохранителните органи по целия свят. Германия е спечелила близо 14 милиона долара от продажбата на криптовалути. Американската маршалска служба е събира над 40 милиона долара за 3,812 Биткойн, иззети в хода на гражданското и наказателното производство през януари.

Миналата година българската полиция конфискува 213 519 Биткойн, след като разбиха организирана престъпна група. Групата набираше корумпирани митнически служители.

По време на конфискацията, Биткойн а беше на стойност от приблизително 3,3 милиарда долара. Това са достатъчно пари, за да се изплати една пета от държавния дълг на България.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света