НАЧАЛО Други

Немска борса ще разработи платформа за крипто търговия

ДЕК. 13, 2018 17:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немска борса ще разработи платформа за крипто търговия

Втората най-голяма фондова борса в Германия, Boerse Stuttgart Group, ще стартира платформа за търговия с криптoвалути през първата половина на 2019 г.


Фирмата обяви в сряда, че си партнира с финтех компанията sunisbank за създаването на инженерна инфраструктура за търговия с цифрови активи.


SolarisBank, която работи с банков лиценз в страната, ще бъде и банков партньор на Boerse Stuttgart Group за начинанието.

Със своята комбинация от технологии и банкови познания, SolarisBank е страхотен партньор, за да предложим централни услуги по веригата на стойността на цифровите активи - каза Александър Хопнер, изпълнителен директор на Boerse Stuttgart.

Първоначално търговията с BTC и ETH ще бъде разрешена на платформата, като се очаква подкрепа и за други токени, след като първичното предлагане на монети (ICO) бъде пуснато.

Индивидуалните и институционални инвеститори ще могат да търгуват на платформата на Boerse Stuttgart, която ще предлага функции, подобни на платформата за търговия с акции. Това включва книги с отворена поръчка и изпълнение на нареждания в съответствие със съответните закони. Boerse Stuttgart също така иска одобрение от регулаторните органи, за да предлага многостранна система за търговия (МСТ) за своята крипто борса.

За първи път тези планове бяха разкрити през август тази година, заедно с обявяването на търговско приложение, наречено Bison, и услуги за съхранение на криптовалути. Търговското приложение ще бъде пуснато от дъщерното дружество на Sowa Labs и ще предлага търговия без такси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света