НАЧАЛО Други

Нефтената компания на Абу Даби си партнира с IBM за блокчейн проект

ДЕК. 11, 2018 10:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нефтената компания на Абу Даби си партнира с IBM за блокчейн проект

Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC) си партнира с IBM, за да управлява пилотните блокчейн транзакции за своите стоки от нефтените кладенци до крайните си клиенти.


Автоматизираната блокчейн система ще обхване управление на производството на нефт и газ за цялата верига на ADNOC, включително проследяване, валидиране и изпълнение на транзакции.

Както при многобройните пилотни блокчейн, това се очаква да увеличи ефективността и да осигури по-голяма прозрачност на заинтересованите страни. Ключова разлика обаче е приложението на този пилот към целия жизнен цикъл на нефта и природния газ, където други пилоти в бранша се съсредоточaват върху ключови части от стоковите вериги за доставка, като например процесите по време на търговията и след нея. ADNOC планира по-късно да включи клиенти и инвеститори в платформата.

Захид Хабиб, вицепрезидент на IBM за химикали и петролни решения, казва:

В най-простия си вид, този пилот позволява да се проследява всяка молекула петрол и нейната стойност от кладенец до клиент.

Проектът на ADNOC ще проследи количествената и финансовата стойност на петрола чрез пътуването му от кладенеца до рафинерията и след това до износа. Блокчейн приложението ще обхваща и газ, кондензати, течни горива и сяра.


Първо приложение за счетоводно отчитане на нефт и газ, базирано на блокчейн


Проектът бе обявен на неотдавнашната "Среща на Световния енергиен капитал", която се проведе в Лондон. Смятайки, че блокчейн технологията е "промяната на играта", мениджърът на дигиталните единици на ADNOC, Абдул Насир Ал Мугаирби казва, че блокчейн може:

Съществено да намали оперативните ни разходи чрез премахване на процесите, изискващи продължителни и трудоемки усилия, да засили маркетинга и търговията на нашите продукти и да създаде дългосрочна устойчива стойност.

Ал Мугаирби вярва, че пилотният блокчейн е:

Първото приложение на блокчейн в счетоводството за производство на нефт и газ навсякъде по света. Той демонстрира как ADNOC използва иновативни партньорства, за да разгърне силата на технологиите и творческото мислене, за да повиши ефективността и да донесе по-добри резултати.

BP и Vakt на Shell (платформата за търговия с петрол, базирана на блокчейн), стартираха в края на ноември 2018 година. Консорциумът включва също Gunvor Group, Equinor, Koch Supply and Trading и Mercuria Energy Group, както и банкови партньори Societe Generale, ING и ABN Amro.

Платформата Vakt се фокусира върху управлението на стока от влизането в търговията до окончателното уреждане. Стартира се частно с ключови членове на консорциума, преди да бъде отворена за по-широк пазар през януари 2019 година. Vakt планира да предостави и управление на финансирането, като се свърже с друго развитие в пространството - блокчейн платформата Komgo, по-късно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света