НАЧАЛО Други

Най-важните приложения на блокчейн технологията

ДЕК. 4, 2018 18:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-важните приложения на блокчейн технологията

Без съмнение, няма недостиг на въодушевение покрай технологията, която прави повечето крипто проекти жизнеспособни - блокчейн.


Това, което е най-хубаво в тази еуфория е фактът, че блокчейн технологията вече изигра впечатляваща роля в разрушаването на многобройни индустрии и има големи шансове да продължи да го прави и през идните години.

Блокчейн използва така наречената разпределена книга, която е криптографски подсигурена и както Eтериум доказва толкова добре - има и способността да управлява интелигентни договори. Тези ключови характеристики имат потенциала да отключат скритите ценности в различните индустрии и заедно с тях да намалят неефективността и дори да ги революционизират напълно.

Има много какво да се каже за основите на блокчейн като технология, но за целите на тази статия ще се съсредоточим главно върху някои от най-интересните приложения, най-завладяващите и най-удивителните случаи на използване, прескачайки основната финансова индустрия, за която блокчейн вече е доказал своята стойност.


Дигитална идентичност


Поради децентрализираната си природа, блокчейн платформите са перфектни за създаване на стабилни системи за дигитална идентичност. Това означава, че няма централизирана точка на "слабост", която да бъде използвана.

Резултат с изображение за digitAL IDENTITY

С блокчейн, добре обмислена система за идентификация означава, че потребителите по-често контролират личните си данни, като отнемат властта от компании и правителства, които искат да си осигурят приходи или да контролират споменатите данни.


Вериги за доставки


Резултат с изображение за supply chain

Може да се твърди, че глобалната търговия е видяла феноменално покачване през последните 10-12 години, особено след като Интернет започна да се превръща в непрекъснато нарастваща част от нашия живот. Понастоящем съществува реална потребност от организация в индустрията на веригата за доставки. Всеки от доставчиците, мениджърите на складове и спедиторите могат да се възползват от по-сложна система.

Ако има едно нещо, в което блокчейн системите са добри, то това е рационализирането на веригите за доставки. Благодарение на непоклатимия си характер, блокчейн може да помогне за проследяването на всеки продукт от доставчика до рафта, независимо от вида на въпросния продукт.


Децентрализирани приложения


Блокчейн също направи възможно създаването на децентрализирани приложения, или dApps, накратко. Има много предимства, предлагани от dApps като цяло. Обаче, две от най-големите са начина, по който данните се съхраняват и достъпват.

Резултат с изображение за dappsЗа разлика от традиционните приложения, където данните са централизирани (на едно място), dApps съхранява транзакции и други типове данни в разпределената книга на блокчейн. Това позволява по-голяма демократизация, по-добър протокол, основан на консенсус, премахва единичните точки на провал и целият процес става много по-прозрачен.


IoT


Накратко, интернет на нещата (IoT) може да се счита за явление от усилията на цялото човечество да развива автоматизацията. Представете си бъдеще, в което всички устройства, които ви обкръжават са взаимосвързани. По-интелигентни градове, автономни автомобили и невероятно сложни екосистеми, където устройствата могат да "разговарят" помежду си - всичко това е възможно благодарение на интернет на нещата.Резултат с изображение за internet of things

Интересното е, че блокчейн ще играе голяма роля в бъдещото развитие на интернет на нещата, тъй като те имат капацитета да записват огромни количества данни, произведени от тези системи. Най-хубавото от всичко е, че блокчейн системите могат да направят това по прозрачен начин, което ги прави идеални както за публичния, така и за частния сектор.

Бърз поглед върху проекта наречен IOTA , трябва да бъде достатъчен, за да ви помогне поне да разберете колко ценни могат да бъдат блокчейн системите с техните идентификационни, потвърждаващи и трансферни функции за данни.


Здравеопазване


Медицината е постигнала невероятен напредък само през последните няколко години. Днес, благодарение на някои от последните медицински изобретения и разработки, има много малко неща, които не можем да лекуваме или коригираме. Както и да е, глобалният сектор на здравеопазването все още има един, много голям проблем. Все още е изключително трудно да се прехвърлят данни за пациентите в различни институции.

Както можете да си представите, това е още един аспект, който може да бъде определен с използването на блокчейн технология. Чрез поставянето на данните на пациента в така наречения ledger, всеки заинтересован може да получи достъп до този източник на данни. Той прави данните за здравето на пациента по-достъпни и този прост факт може да бъде достатъчен, за да се спaсят милиони животи.


Заключение


Това може да изненада някой, но блокчейн технологията всъщност показва такъв невероятен потенциал, че може да се използва в много други индустрии и нейните случаи на употреба далеч надвишават тези на всяка друга технология от миналото. Блокчейн може да бъде полезен за реформиране на системите за гласуване, енергийното поле, пазарите на ипотеки и недвижими имоти, както и благотворителната "индустрия" и други.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света