НАЧАЛО Други

Най-скъпата продажба на изкуство записана на блокчейн

НОЕ. 19, 2018 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-скъпата продажба на изкуство записана на блокчейн

Ново постижение в масовото приемане на блокчейн е поставено с успешното записване на рекордна продажба на изкуство.На 13-ти ноември, продажбата на колекцията "Барни А. Ебсуърт" в известната аукционна къща на Christie's в Ню Йорк събра $317 801 250, като по този начин се превърна в най-ценния търг на изкуство, който някога е записван в блокчейн. В прессъобщение за търга, Christie разкриват, че търгът е проведен в партньорство с технологичния доставчик Artory, използващ разрешения му блокчейн, за да бъде домакин на аукционната информация.


Рекорден брой продажби


В нощта, в която се разбиха няколко рекорда за продажба на американски произведения на изкуството, Chop Suey на Едуард Хопър се продаде за $91 875 000. В търга участват хора от 23 държави, кандидатстващи за колекция изкуство, подготвена от известния колекционер Барни А. Ебсуърт.

Общо 42 произведения на изкуството бяха продадени на търга, като базирания на Етериум блокчейн Artory записа подробностите за продажбата. Разрешеният блокчейн, регистрира цялата важна информация като продажби, крайни цени, дати на търгове, заглавия на продукти, възстановявания и кражби. Единствената информация, която не се съхранява, е самоличността на собствениците, което гарантира стриктното спазване на поверителността на изкуството на колекционерите и инвеститорите.

По този начин всички потенциални купувачи имат сигурен и неизменен цифров запис на историята на произведенията на изкуството които купуват, като гарантират, че няма да си хвърлят парите за фалшификати. Всеки път, когато се продават произведения на изкуството, се генерира цифров сертификат, който подобрява увереността на купувача и помага на Christie's да се увери, че на техните аукциони се продават само оригинални произведения на изкуството.

През октомври бе съобщено, че Christie's обяви партньорство с Artory, за да регистрира продажбите си и да увеличи прозрачността в търговото пространство.

Според информацията, разкрита по това време, продажбата на колекция Барни А. Ебсуърт, която се очаква да генерира повече от $300 милиона, ще бъде първото внедряване на партньорството, тъй като 252-годишната аукционна къща изглежда гради върху впечатляващото си представяне през 2018 г., като през първата половина на годината са продали изкуство на стойност $4,04 милиарда.

В четвъртък нова партида от 49 части от колекцията на Барни А. Ебсуърт, описвана като "най-важната частна колекция на американското изкуство от 20-ти век", ще бъдат пуснати на търг, а решението Artory за записване на блокчейн ще бъде използвано отново.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света