НАЧАЛО Други

Най-интересните истории на Биткойн милионерите

ДЕК. 17, 2018 19:42 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-интересните истории на Биткойн милионерите

Има редица истории за успешни хората, които са станали Биткойн милионери през годините.

В тази статия, ще разгледаме някои от тях, за да получите по-добра представа за различните начини, по които е възможно да се постигне успех на пазара на криптовалутите и как може да се забогатее от Биткойн.


Кингсли Адвани - Ранен инвеститорКингсли Адвани успява да се превърне в Биткойн милионер на 24-годишна възраст. Той постига това, като инвестира в криптовалути, след като негов приятел го запознава с индустрията през 2012 година.

Процесът на Адвани за придобиване на Биткойн богатството може да се смята за огромен риск, тъй като младия предприемач продава цялото си имущество и събира хиляди долари от спестовните си сметки. Като цяло, Адвани инвестира $34 000 и успява да изкара 7-цифрена сума само за шест месеца. Той напуска своята работа и сега пътува по света и работи в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско като съветник на крипто стартъпи.


Ерик Финман - Ранен инвеститор


Резултат с изображение за erik finman

Ерик Финман е известен като най-младият милионер в света на криптовалутите. Финман започва да инвестира в крипто през 2011 година, когато цената на BTC e около $12. След като получaвa $1000 от баба си за училище, брат му Скот предлага да ги инвестира в Биткойн. Младежът се зарича, че ако изкара първия си милион преди да навърши 18, ще зареже образованието си и ще започне работа - и точно това се случи.

В края на 2013 година той продава своите биткойни, когато цената достига около $1200, като взима приблизително $100 000. С тези приходи започва образователна технологична компания, наречена Botangle, в началото на 2014 година.

През 2015 година, инвеститор предлага да закупи компанията на Финман, като му предоставя опция между $100 000 или 300 BTC. По това време стойността на най-голямата криптовалута беше около $200. Въпреки това Финман вярваше в бъдещето на криптовалутите и избира втората опция.

До лятото на 2017 година, Финман притежава 403 BTC. Към юли 2018 година стойността на тази инвестиция възлиза на около $2,5 милиона.

По време на пика на криптовалутите през декември месец миналата година, неговите 403 биткойн токени са били на обща стойност $8 милиона. Ерик успява да увеличи инвестицията от $1000 с 800,000% в рамките на 7 години. В момента той се радва на охолен живот, като пътува по целия свят и се храни в най-хубавите ресторанти - харчи своето състояние, като в същото време не спира да инвестира в крипто.


Еди Зилян - Ранен инвеститор


Резултат с изображение за eddy zillan

Еди Зилян е друг добър пример за това как е възможно малката инвестиция да се превърне в милиони долари. Когато Зилян е бил само на 15 години, той започва да инвестира в криптовалути.

Според Зилян, няма онлайн ресурси (т.е. книги, уроци в YouTube или други инвеститори), на които да разчита, когато за пръв път инвестира. В сравнение с другите Биткойнистории в тази статия, първоначалната му инвестиция е била доста малка.

Отначало Зилян инвестира само $100. Но на първия ден той реализира печалба от $10 долара. Тъй като цените на крипттовалутите продължават да се покачват, Зилян инвестира повече. Само за няколко месеца портфолиото му възлиза на $350 000. До началото на 2018 година, на 18-годишна възраст, портфейлът на Зилян достига над $1 милион.


Иън Балина - Инвеститор на ICO


Свързано изображение

Пътят на Иън Балина към крипто богатството е интересен поради няколко причини. За разлика от хората, които предимно инвестираха в Биткойн в ранните дни, когато цените бяха изключително ниски, Балина инвестира в редица ICO на възникващи криптовалути.

Балина дори създаде публична електронна таблица в Google, така че други инвеститори да могат да видят в кои проекти инвестира. Той също така разработи рейтингова система и включи информация за това, защо е избрал да не инвестира в някои популярни проекти. За тези, които са били заинтригувани, документа на Балина вече не е достъпен.

Друг аспект от уникалната история на Балина е, че той често е публикувал екранни снимки от Blockfolio приложението си, за да показва редовно на последователите си в социалните мрежи как инвестициите му се развиват с течение на времето. Неговото богатство започва от около $100 000 и оттогава достига връх от около $6 милиона.Олаф Карлсън-Уи - Първи служител в Coinbase


Резултат с изображение за Olaf Carlson-Wee

Докато предишните примери показват как една ранна инвестиция и добрият тайминг на пазара създават Биткойн милионери, не всички истории включват инвестиции. Олаф Карлсън-Уи демонстрира как работата за малък стартъп може да бъде финансово полезна.

Първоначално Карлсън-Уи инвестира в биткойн, когато цената е само $16. Макар че това изглежда като фантастична инвестиция през 2018 година, цената скоро се понижава до $2. Независимо от това, Карлсън-Уи не се отказва от пазара на криптовалути.

Той вярва в бъдещето на крипто и кандидатства, за да стане първият служител на Coinbase през март 2013 година. Вместо да приема заплата в долари, Карлсън-Уи приема плащанията в криптовалути

През юли 2016 година той напуска Coinbase, за да създаде свой собствен крипто хедж фонд, Polychain Capital. Според един отчет, активите на Polychain нарастват от първоначална сума от около $4 милиона до $300 милиона през 2017 година.


Бари Силбърт - Предприемач


Резултат с изображение за barry silbert

Бари Силбърт е главен изпълнителен директор и основател на Digital Cur ren cy Group (DGC) и се съобщава, че е инвестирал в около 75 компании, които са свързани с криптовалути. DGC е призната за водеща компания в света по отношение на броя и стойността на инвестициите в крипто. През 2017 година те имат окло $300 милиарда в активи под управление.

Силбърт притежава и няколко други компании, фокусирани върху пазара на криптовалути. Те включват Genesis, Grayscale и Bitcoin Investment Trust. Биткойн историята на Силбърт е добър пример за начина, по който предприемачите, които намират възможности, могат да успеят на пазара на криптовалути.

Това, което прави историята на Силбърт интrenересна е факта, че той започва като инвестиционен банкер на Уолстрийт - традиционен финансов климат. Той обаче признава потенциала на този нов пазар да промени бъдещето на технологиите и финансите.


Кой е следващият милионер?


Ще бъде интересно да видим какво ще направят Биткойн милионерите от този списък с тяхното богатство в бъдеще. Ще го държат ли (HODL) или ще изкарат парите си? Какви роли ще играят в бъдещото развитие на пазара на криптовалути? Както видяхме преди, има разнообразие от нови бизнес възможности, които стават възможни чрез блокчейн и крипто.

Въпреки че може да не е толкова лесно да се правят големи печалби от малка инвестиция, както беше само преди няколко години, пазара може да се промени много, създавайки потенциал за нова вълна от истории за Биткойн милионери.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света