НАЧАЛО Други

Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

АВГ. 21, 2018 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

Американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC) обяви, че е сключила сделка с най-големия оператор на електрически автобуси в Китай, за да предостави финансови услуги, използвайки блокчейн технологията.


В прессъобщение, NASDAQ-търгуваният SSC обяви, че партньорството му с National Transportation Capacity Co Ltd (NTS) ще продължи три години и ще струва $24 милиарда.

Част от продължаващия интерес на Китай към ремонт на електрически обществен транспорт, правителството планира да замени всички традиционни автобуси с електрически превозни средства още през 2021 г.

SSC ще предостави конкретно "продукти на базата на лизинг с фиксиран доход" чрез своята регулирана мрежа, което на свой ред ще осигури на NTS регулаторни, съвместими финансови продукти.

Президентът на оператора Дзихон Хуанг заяви, че плановете ще доведат до "значително преобразуване на целия пазар на фиксирани доходи, основан на лизинговите договори" чрез използването на блокчейн и изкуствен интелект (AI).

"Това представлява нова ера и промяна на парадигмата в начина, по който разглеждаме финансовите продукти, базирани на активи", добави Бруно Ву, председател и главен изпълнителен директор.

Интеграцията на блокчейн продължава да се развива на най-високо ниво в много от икономическите сфери на Китай. От проучването на блокчейн платежни системи от страна на Bank of China и UnionPay до данъчни фактури, само този месец са се появили големи съобщения както от държавния, така и от частния сектор.

"Всеки от водещите десет производители на автобуси в Китай силно подкрепя NTS в тази инициатива и успехът на тази сделка с SSC ще постави твърдо върху картата цифровите предложения, обезпечени с активи", добави Хуанг.

Стойността на целия проект за подмяна на електрически автомобили междувременно възлиза на 1 трилион юана ($45 милиарда).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света