НАЧАЛО Други

Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

АВГ. 21, 2018 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

Американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC) обяви, че е сключила сделка с най-големия оператор на електрически автобуси в Китай, за да предостави финансови услуги, използвайки блокчейн технологията.


В прессъобщение, NASDAQ-търгуваният SSC обяви, че партньорството му с National Transportation Capacity Co Ltd (NTS) ще продължи три години и ще струва $24 милиарда.

Част от продължаващия интерес на Китай към ремонт на електрически обществен транспорт, правителството планира да замени всички традиционни автобуси с електрически превозни средства още през 2021 г.

SSC ще предостави конкретно "продукти на базата на лизинг с фиксиран доход" чрез своята регулирана мрежа, което на свой ред ще осигури на NTS регулаторни, съвместими финансови продукти.

Президентът на оператора Дзихон Хуанг заяви, че плановете ще доведат до "значително преобразуване на целия пазар на фиксирани доходи, основан на лизинговите договори" чрез използването на блокчейн и изкуствен интелект (AI).

"Това представлява нова ера и промяна на парадигмата в начина, по който разглеждаме финансовите продукти, базирани на активи", добави Бруно Ву, председател и главен изпълнителен директор.

Интеграцията на блокчейн продължава да се развива на най-високо ниво в много от икономическите сфери на Китай. От проучването на блокчейн платежни системи от страна на Bank of China и UnionPay до данъчни фактури, само този месец са се появили големи съобщения както от държавния, така и от частния сектор.

"Всеки от водещите десет производители на автобуси в Китай силно подкрепя NTS в тази инициатива и успехът на тази сделка с SSC ще постави твърдо върху картата цифровите предложения, обезпечени с активи", добави Хуанг.

Стойността на целия проект за подмяна на електрически автомобили междувременно възлиза на 1 трилион юана ($45 милиарда).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света