НАЧАЛО Други

Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

АВГ. 21, 2018 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда
 

Американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC) обяви, че е сключила сделка с най-големия оператор на електрически автобуси в Китай, за да предостави финансови услуги, използвайки блокчейн технологията.


В прессъобщение, NASDAQ-търгуваният SSC обяви, че партньорството му с National Transportation Capacity Co Ltd (NTS) ще продължи три години и ще струва $24 милиарда.

Част от продължаващия интерес на Китай към ремонт на електрически обществен транспорт, правителството планира да замени всички традиционни автобуси с електрически превозни средства още през 2021 г.

SSC ще предостави конкретно "продукти на базата на лизинг с фиксиран доход" чрез своята регулирана мрежа, което на свой ред ще осигури на NTS регулаторни, съвместими финансови продукти.

Президентът на оператора Дзихон Хуанг заяви, че плановете ще доведат до "значително преобразуване на целия пазар на фиксирани доходи, основан на лизинговите договори" чрез използването на блокчейн и изкуствен интелект (AI).

"Това представлява нова ера и промяна на парадигмата в начина, по който разглеждаме финансовите продукти, базирани на активи", добави Бруно Ву, председател и главен изпълнителен директор.

Интеграцията на блокчейн продължава да се развива на най-високо ниво в много от икономическите сфери на Китай. От проучването на блокчейн платежни системи от страна на Bank of China и UnionPay до данъчни фактури, само този месец са се появили големи съобщения както от държавния, така и от частния сектор.

"Всеки от водещите десет производители на автобуси в Китай силно подкрепя NTS в тази инициатива и успехът на тази сделка с SSC ще постави твърдо върху картата цифровите предложения, обезпечени с активи", добави Хуанг.

Стойността на целия проект за подмяна на електрически автомобили междувременно възлиза на 1 трилион юана ($45 милиарда).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света