НАЧАЛО Други

Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда

АВГ. 21, 2018 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големият оператор на електрически автобуси в Китай и блокчейн фирма си партнират в сделка за $24 милиaрда
 

Американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC) обяви, че е сключила сделка с най-големия оператор на електрически автобуси в Китай, за да предостави финансови услуги, използвайки блокчейн технологията.


В прессъобщение, NASDAQ-търгуваният SSC обяви, че партньорството му с National Transportation Capacity Co Ltd (NTS) ще продължи три години и ще струва $24 милиарда.

Част от продължаващия интерес на Китай към ремонт на електрически обществен транспорт, правителството планира да замени всички традиционни автобуси с електрически превозни средства още през 2021 г.

SSC ще предостави конкретно "продукти на базата на лизинг с фиксиран доход" чрез своята регулирана мрежа, което на свой ред ще осигури на NTS регулаторни, съвместими финансови продукти.

Президентът на оператора Дзихон Хуанг заяви, че плановете ще доведат до "значително преобразуване на целия пазар на фиксирани доходи, основан на лизинговите договори" чрез използването на блокчейн и изкуствен интелект (AI).

"Това представлява нова ера и промяна на парадигмата в начина, по който разглеждаме финансовите продукти, базирани на активи", добави Бруно Ву, председател и главен изпълнителен директор.

Интеграцията на блокчейн продължава да се развива на най-високо ниво в много от икономическите сфери на Китай. От проучването на блокчейн платежни системи от страна на Bank of China и UnionPay до данъчни фактури, само този месец са се появили големи съобщения както от държавния, така и от частния сектор.

"Всеки от водещите десет производители на автобуси в Китай силно подкрепя NTS в тази инициатива и успехът на тази сделка с SSC ще постави твърдо върху картата цифровите предложения, обезпечени с активи", добави Хуанг.

Стойността на целия проект за подмяна на електрически автомобили междувременно възлиза на 1 трилион юана ($45 милиарда).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света