НАЧАЛО Други

Най-големите одитори в света се включват в блокчейн система за фискален одит

ЮЛИ. 20, 2018 15:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големите одитори в света се включват в блокчейн система за фискален одит

Четири от най-големите одиторски фирми в света - Deloitte, Ernst & Young KPMG и PwC - са се присъединили към 20 тайвански банки за пилотната блокчейн технология за фискални одити, съобщиха местната медия CTEE на 19-ти юли.


"Голямата четворка" ще се присъедини към консорциум от големи тайвански банки, за да изпробва блокчейн решение за междинните финансови отчети на дружествата, насочено към опростяване на процесите на "външно потвърждение". Понастоящем те изискват от одитора да получи ръчно и да провери одитните доказателства за транзакциите на дружества с трети страни.

Пилотът, разработен от банковия консорциум заедно с финансовата информационна служба на Тайван (FISC), използва непроницаемата, разпределена и неизменна структура на блокчейн системата, която осигурява и автоматизира процеса на потвърждаване, като потенциално позволява на одиторите да оценяват "фискалното здраве" на фирмите за отрицателно време.

Банките ще действат като валидатори, за да мигрират данните за транзакциите на дружествата в блокчейн, който впоследствие ще бъде достъпен за участващите одиторски фирми. FISC очакват, че новата система ще ускори времето за потвърждение от средно две седмици до "в рамките на един ден".

Разширяването на пробната система е планирано за повече от 1400 публично регистрирани компании в Китай, започвайки следващата година.

Тази пролет бе съобщено за голямо проучване на Deloitte, в което се твърди, че предприятията, които не смятат да интегрират блокчейн система, са "изложени на риск да изостанат", като предвиждат, че това ще стане "стандартна оперативна технология във финансовата, производствената и потребителската промишленост" в бъдеще.

От своя страна, PwC запази вниманието си и към криптото и блокчейн пространството. Компанията публикува съвместен доклад с швейцарската асоциация Crypto Valley само преди две седмици, показвайки, че първоначалните предлагания на монети (ICO) процъфтяват през 2018 г., като обемът им досега е бил два пъти по-висок, отколкото през целия период на 2017 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света