НАЧАЛО Други

Най-добрите стратегии за търгуване на крипто пазара

ФЕВ. 16, 2019 12:35 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-добрите стратегии за търгуване на крипто пазара


Като потенциален инвеститор в крипто, има много неща, с които човек трябва да свикне, да не говорим за факта, че този нов пазар е изпълнен с несигурност и волатилност.

Без съмнение сегашният крипто пазар, колкото и да е мечи, е узрял с множество възможности. Следователно, добра търговска стратегия, може да бъде разликата между загубата на всичко и действителното постигане на печалба. Ето и списък с различни стратегии за крипто търговия, които да ви помогнат във вашите бъдещи усилия като крипто търговец / инвеститор.


Арбитражна търговия


Арбитражното търгуване е сравнително ясна търговска техника, която включва едновременно закупуване и продажба на активи, за да се осигури печалба от несъответствията в нейната цена. В контекста на крипто търговия, арбитражът включва закупуване на криптовалути от крипто обмен и след това продажба на по-висока цена на друг пазар (или друг криптообмен).

Този метод обикновено включва търговеца, който непрекъснато обръща внимание на тези ценови несъответствия (нещо, което е доста обичайно в пазара на криптовалути благодарение на удивителната волатилност). Успехът на крипто арбитражната търговия също е силно зависим от скоростта, която може да се осъществи.

Резултат с изображение за arbitrage trading

Ако се направи правилно, този метод може да бъде много печеливш. Ето защо търговците, които се интересуват от този метод, трябва да обмислят използването на услугите на ботове за крипто търговия. Тези ботове автоматизират процеса и увеличават скоростите на изпълнение. Друго предимство, което тези ботове имат, е фактът, че те могат да наблюдават пазара за по-дълги периоди от време, тъй като не трябва да спят или да прекъсват работа, поради което човешкият фактор се изключва.


Суинг търговия
Суинг търговията е друг метод, който има за цел да се възползва от нестабилността на крипто пазара. Това в никакъв случай не е лесен начин за търговия, тъй като зависи много от способността на търговеца да "разчита" пазара. Накратко, суинг търговията включва търговец, задържащ криптовалутата за определен период от време (няколко дни или дори седмици). През това време търговецът се опитва да определи тенденцията на своята криптовалута въз основа на общата тенденция на покачване или намаляване.


Основен анализ


Търговия на базата на фундаменталната стойност на цифровия актив е един от най-модерните методи за търговия там. Не само това, но този метод обикновено включва инвестиране в актив и неговото задържане за период от няколко години. Тъй като крипто пазарът не е толкова стар, този метод идва със собствени рискове.

Методът включва търговците, които трябва да гледат различни показатели и да се опитат да определят дали даден актив в момента е надценен или подценен. Методът, замислен от Бенджамин Греъм и популяризиран от известния инвеститор Уорън Бъфет се използва предимно от компаниите. Въпреки това, с малко работа, може да се приложи към почти всички цифрови активи.

Основният анализ включва оценката на следните показатели на компанията: съотношението цена / доход, съотношението на приходите на акция и възвръщаемостта на собствения капитал. В случая на крипто активите, основите се променят и включват фактори като стойността на мрежата за съотношението на транзакциите, предложението за стойност на актива и качеството на екипа.


Копираща търговиятаПазарът на криптовалути може да изглежда като "Дивия Запад" за всеки нов търговец. Ето защо копирането е вероятно един от най-добрите методи за търговия за всеки, който иска да влезе в криптосферата. Това е начин на търговия, който позволява на новите търговци да следват примерите на по-опитните от тях, от различни платформи. На платформи като eToro.com и 1Broker.com потребителите могат да копират сделки от ветерани търговци и да разчитат на своите знания и вдъхновение, за да направят печалба.


Скалпиране


Скалпирането е метод за търговия, предназначен за търговци, които търсят да се възползват от по-малки печалби, но в по-голям мащаб. Стратегията включва използването на различни ценови пропуски, причинени от разпространението на офертите за наддаване и движението на поръчките.

Казано на по-прост език, този метод на търгуване включва търговец, който прави спред или купува актив по цена на предлагане и след това го продава на исканата цена, за да получи разликата между двете ценови точки.


Заключение


Съществуват различни други стратегии, които може да се използват, за да се "победи пазара". Най-важният аспект, който трябва да се вземе предвид по отношение на някой от изброените по-горе методи за търговия е, че има рискове, които идват с всички тях. Особено при крипто пазарът, където волатилността е ключов елемент.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света