НАЧАЛО Други

Най-добрите начини да защитите вашето крипто портфолио от хакери

ЯНУ. 19, 2019 11:54 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-добрите начини да защитите вашето крипто портфолио от хакери

Въпреки жизнеността на крипто пазара, с неговите неизмерими възможности, той идва на малка цена. Тази на ценната книга.

Със сигурност може да се каже, че криптовалутите са едни от най-уязвимите активи, които човек може да притежава, които изискват сериозно съхранение.


Както всеки един от нас знае, не всичко може да се предскаже. Следователно никога няма точно измерване на вашата сигурност, дори ако имате токени на дадена крипто борса. Винаги е страшно да се види как цялата тази упорита работа, която отделяте за растежа на вашето крипто портфолио, да бъде отмъкната от хакер. Дори крипто борсите са жертви на нападения, но винаги има мерки, които можете да предприемете, за да избегнете този сценарий.Резултат с изображение за crypto security png

Първо, какво могат да направят тези хакери, което да е далеч по-опасно, отколкото просто да Ви изпразнят портфейла? Е, те могат да отстранят профила Ви поради някои подозрителни дейности, което означава, че дори и да си върнете средствата, ще отнеме дълго време, за да възстановите профила си, който завинаги ще бъде опетнен.

Още по-лошо е, че ако сте свързали портфейла си с мобилния си телефон, хакерът може лесно да достигне до вашия телефонен номер, който по-късно може да използва, за да се свърже с вашето семейство и близки и например да поиска пари. Това се е случвало и преди, не е просто теория. Ето защо, за да защитим себе си и хората около нас, нека разберем някои от най-добрите начини, които ще ни помогнат да защитим криптото ни.


Как да защитите криптовалутите си от хакери


Преди да започнем, трябва да споменем, че никога няма 100% сигурност за нищо. Всички опции, които ще бъдат изброени по-долу, определено ще увеличат шансовете Ви за заобикаляне на хакерски опити, но това е всичко, което правят - усложняват процеса на хакване на сметката Ви. Ако бъде достатъчно инатлив, той все още може да влезе, но ще му отнеме месеци, ако не и години.


Избягвайте крипто борсите


Това е може би най-крайната мярка, която можете да предприемете. Можете напълно да избегнете криптообмените и криптовлутите в тях, особено ICO. Финансовият свят успя да се адаптира към новите дигитални валути и да ги включи като CFD (Contracts For Differences) на много платформи. Въпреки това крипто CFD идват с множество недостатъци (всъщност не притежавате криптота и комисионни). Следователно избягването на действително закупуване на криптовалути на борсите трябва да се извършва само в най-крайните случаи.


Премахнете синхронизирането на профила си с Gmail


Това, което прави Gmail, е да прикачва телефонния ви номер към профила. Затова, ако хакерът е в състояние да декриптира паролата, той не само получава достъп до вашия Gmail акаунт, но и до вашия телефонен номер. Затова е от първостепенно значение да не посочвате каквато и да е лична информация, като например телефонния си номер. Разбира се, може да я синхронизирате с вашия смартфон, но не раздавайте номера. Просто се уверете, че сте изчистили и имейлите за потвърждение.

Но след де-синхронизацията, може да срещнете напълно различен проблем, който е идентификация. За да запазим автентичността си за мобилни устройства, е най-добре да се вземе различен номер, да го поставите в телефон, който никога не се свързва с интернет и да го използвате само за процеса на влизане в профила, нищо друго. Това би трябвало да запази данните ви извън мрежата и далеч от хакерите.

Ако небрежно прикачите паролите към конкретен имейл, тогава става по-лесно за хакер да има достъп до вашите сметки. Още по-лошо всички пароли, свързани с този имейл акаунт, ще бъдат достъпни за виновните.


Изберете хардуерен ключ


Хардуерният ключ e по-добрия вариант на потвърждаване с SMS. Най-добре е да получите два от тези ключове, единият като първичен и още един в резерв. Това добавя резервен план, в случай че нещо се обърка като забравите основния ключ. За да го активирате, ще трябва да замените всички пароли и да добавите главния ключ като основна парола.


Премахване на автоматично попълване на паролата


Лесно е да се чувствате удобно с процеса на влизане. Толкова удобно, че активирате функцията за автоматично попълване. В никакъв случай това не е безопасно, тъй като всеки, който има достъп до компютъра ви, може лесно да влезе във всяка ваша сметка. Най-добре е да откажете автоматичното попълване или ако вече го имате, изчистете го. Сигурно звучи досадно, но е малка жертва за максимална сигурност. Ако не сте сигурни, че можете да запомните паролата си, просто я запишете на хартия и я пазете на сухо и тъмно място. Просто трябва да е далеч от интернет.


Разчитайте на хардуерни портфейли


Хардуерните портфейли са като непроницаеми крепости в сравнение с онлайн портфейлите. Най-добрите, които са в момента на пазара, са Тrezor и Ledger. Понякога обаче е трудно да се запомни да пренасочите всички криптовалути от вашия акаунт към хардуерния Ви портфейл, така че се опитайте да го превърнете в хоби, тъй като не може да бъде автоматизиран процеса.

Начинът, по който работи портфейла, е, че той има затворен ключ. Това гарантира, че никой освен вас няма да има достъп до него. Има и резервен план, участващ в това и той е просто друг ключ. Най-добре е резервния да бъде отпечатан и запазен на сухо и тъмно място, както нормалната парола.

Понастоящем това са най-добрите начини да защитите криптовалутите си, но с течение на времето разработчиците обръщат все повече внимание на сигурността и измислят гениални алтернативи. Ако откриете, че това е много досадно, просто се спрете на това, което ще отнеме най-малко време, докато не е налице нещо по-добро.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света