НАЧАЛО Други

Нашумяват ли ботовете за крипто трейдинг?

МАЙ. 9, 2019 18:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нашумяват ли ботовете за крипто трейдинг?

Има много организации и корпорации, които желаят да използват блокчейн за повишаване на ефективността и прозрачността в съответните им сектори.


Оказва се обаче, че все повече ботове експлоатират уязвимости в различни крипто борси, според статия, публикувана на 6-ти май, 2019 година от Homeland Security News Wire.


Хищнически възможности


Цялостната заплаха от автономни трейдинг ботове е известна от известно време, но проучването на въпросите показва доказателства, че ботовете вече работят за манипулиране на децентрализираните борси и че заплахата нараства. Миналата година през юли ботовете също запушиха мрежата на Етериум.


Може да изглежда като незначителен детайл, истината е, че при достатъчно от тези приоритетни сделки, ботовете могат да помогнат да се извлече значителна сума пари в ущърб на други инвеститори и търговци. Макар че няма начин да се определи окончателно размерът на парите, които могат да бъдат направени с помощта на тези ботове, истината е, че милиони - и може би милиарди - потенциално могат да бъдат изкарани от пазарите по този начин.

Филип Даян, докторант от Cornell, който работи по проучването, ясно заявява, че блокчейн технологията не е никак непогрешима. Той твърди:

[…] В действителност има много различни движещи се части в блокчейн, които могат да бъдат манипулирани.

Подробности за изследването


Проучването включва екип от осем души, ръководен от професора по компютърни науки в института Jacobs Technion-Cornell, Ари Джуелс. Проучването проследява шест отделни децентрализирани борси, заедно с информация за отделни транзакции, като например кой е докладвал транзакциите и по кое време. Не е ясно кои борси са проучени, но трябва да се отбележи, че децентрализираните борси са незначителна част от цялостните пазари на криптовалути, като най-голям обем се наблюдава на централизираните борси.

Една от причините, поради които ботовете бяха толкова ефективни, беше, че те бяха в състояние да използват закъсненията, тъй като ботовете могат да търгуват много по-бързо, отколкото хората. От известно време това се явява критицизъм по отношение на високочестотната търговия на Уолстриийт. Даян не е напълно негативно настроен и признава, че пазарите на криптовалути могат да бъдат подобрени с подобрение в дизайна. Той заяви:

Много потребители търгуват на тези борси и имат преживяване, което не е толкова добро, колкото би могло да бъде, ако борсите са проектирани по-добре.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света