НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

ФЕВ. 14, 2019 20:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

Борсовият оператор Nasdaq добавя индекси за Биткойн и Етериум в своята глобална услуга за данни, по-късно този месец.Компанията обяви в понеделник, че си партнира с новозеландската изследователска компания Brave New Coin, за да предложи информация за двата нови индекса от 25-ти февруари.

Bitcoin Liquid Index (BLX) и Ethereum Liquid Index (ELX) ще предлагат информация в реално време за Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS), нейния консолидиран информационен канал, твърди Nasdaq. По-конкретно, индексите BLX и ELX ще предлагат “спот или референтен курс в реално време” за цената на 1 BTC и 1 ETH съответно, в щатски долари. Те ще са “базирани на най-ликвидните места на пазара” и данните ще бъдат обновявани на всеки тридесет секунди.

Nasdaq каза, че и двата индекса са изчислени по методология, която е била “независимо одитирана” спрямо принципите на Международната организация на комисиите за ценни книжа (IOSCO).

BLX е един от най-широко разпространените Биткойн индекси сред крипто търговците и се изчислява от 2010 г. насам. Също така ELX се изчислява от 2014-та.

Nasdaq е много активен в крипто и блокчейн пространството. Борсата е инвеститор в стартъп фирми в индустрията. Миналия месец проведе кръг Б на финансиране за $20 милиона на блокчейн стартъпа Symbiont.

Още през ноември стана ясно, че Nasdaq си партнира с инвестиционната компания VanEck, за да предложи на пазара регулиран договор за крипто 2.0 фючърси през 2019-а, но оттогава не са разкрити никакви допълнителни подробности.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света