НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Накъде ще отиде цената на Биткойн покрай пускането на Bakkt?

СЕП. 2, 2019 16:55 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Накъде ще отиде цената на Биткойн покрай пускането на Bakkt?

Bakkt е одобрен и от 6-ти септември клиентите могат да депозират средствата си в склад “Bakkt Warehouse", в очакване на търговията, стартираща на 23-ти септември.

Дали този път ще е различно или ще видим реакция на пазара подобна на тази към фючърсите на CBOE, стартирали през декември 2017 година?


Стартът им доведе до спад на цената на Биткойн с около 85% в рамките на следващите дванадесет месеца.


Ключова разлика между продуктите на CBOE и CME и Bakkt е, че фючърсният договор на Bakkt се урежда в Биткойн, а не във фиатна валута. 


Това е значително, тъй като означава, че клиентите, които търгуват с този продукт, ще получат BTC в своите сметки при сетълмент, вместо долари.

BTC/USD 1-часова графикаНепрекъснатото развитие на продуктите от институционален клас както за търговия, така и за попечителство трябва да се възприема като възходяща тенденция за класа активи, тъй като позволява по-голям достъп до тези пазари за инвеститорите, както и повишаване на общата ликвидност.


Докато пазарът на Биткойн намалява значително по отношение на волатилността през последния месец, това доведе до много ясен модел на консолидация, като нивото от 9,000 долара служи като непосредствена подкрепа, и съпротива, която в момента е на 11,000 долара.


Обикновено, когато нестабилността спада до тази степен, това е индикатор, че следващият ход ще бъде голям и експлозивен.


Ако увеличаващият се хеш-рейт е признак на доверие в мрежата, както и показател за основното здраве и интерес, тогава мрежата на Биткойн е най-силната.


Хеш-рейтът на BTC непрекъснато се увеличава тази година, тъй като новите партиди миньори и добивни операции се активизират с ускоряващи се темпове, преди халвинга да намали наполовина наградите следващия май.


Проследяването отблизо на индекса на волатилността, както и на хеш-рейта може да се използва като водещи индикатори за определяне на това кога е вероятно да се случи голям ход. По този начин също може да се даде представа за здравето и интереса на инвеститорите на мрежово ниво.


През изминалата седмица наблюдавахме ниски обеми и консолидация, среда, която не е идейна за търговия. 


Като се имат предвид всички изброени фактори, е очевидно, че бързо наближава възможност за търговия, като това движение вероятно ще придобие ясна форма в края на септември или началото на октомври.


Тъй като цената се покачва над основната подкрепа на $ 9,100, ключовото ниво за гледане за ранен сигнал за промяна на тенденцията ще бъде пробив над $ 10,000, което в момента изглежда силно вероятно. 
Некада разгледаме по-краткосрочна времева рамка, за да определим къде може да се насочи цената в бичи сценарий.


Както беше посочено по-рано, цената трябва да пробие ключовото ниво на съпротива на 10,000 долара, за да потвърди обръщане на тенденцията в полза на биковете. Следващите цели са на $ 10,200 и $ 11,000.


И двете цели служат като силни блокове от поръчки. Преди това те са действали като опорни точки в ценовото действие. Цената често се насочва към и спира на тези блокове от поръчки, тъй като там е ликвидността.
Мечият сценарии е следният: низходящ триъгълник и продължение на тенденцията. Тази година се забелязва ръст от 350%, без голяма корекция от създаването на подкрепа на $ 9,000. 


Така че неуспехът да се прекъсне това критично ниво на $ 9,900 може да доведе до катастрофа за биковете и вероятно ще има понижение на цената, като е твърде вероятно да се тества нивото от $ 9,000.


Ако тази подкрепа не издържи, BTC / USD може да отчете отдръпване на цената до $ 8,300 и при достатъчно дълбока разпродажба, обратно към $ 7,500.