НАЧАЛО Други

Накъде се е насочила крипто сферата?

ОКТ. 12, 2018 10:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Накъде се е насочила крипто сферата?

Според Роджър Хуанг от Forbes, криптовалутите не са нерегулирани, те са незаконни, което може да бъде много по-лошо.

 


Много хора, включително финансовите експерти, твърдят, че крипто секторът е във фаза "беззаконен див запад", а беззаконното движение може да предизвика смущаваща финансова криза.

Хуанг признава държави като Китай, които са се отказали от света на криптовалути, като не позволяват на борсите да работят в страната и натиска върху ICO, който се отразява на няколко места по света.

В САЩ, законодателите са позволили на регулаторните органи да се справят с новите технологии. Хуанг определя американския подход като "copy/paste" смесица от правила, които не съвпадат напълно и масата хората остават несигурни за състоянието на правилата и стандартите.

През 2016 г. представители Джаред Полис, демократ от Колорадо и Мик Мълвани, републиканец от Южна Каролина, обявиха създаването на нов двупартиен блокчейн клуб. Двустранното усилие ще бъде посветено на крипто анализа, как ще се отрази на страната и какви законодателни стъпки трябва да се предприемат по отношение на цифровите активи.

Оттогава Мълвани е назначен от президента Доналд Тръмп за директор на Службата за Управление и Бюджет и вече може да подкрепи технологията от по-висока позиция. "Блокчейн технологията има потенциала да революционизира индустрията на финансовите услуги, американската икономика и предоставянето на държавни услуги".


Блокчейн клубът не е постигнал голям напредък по отношение на масовото приемане и движението е изправено пред резистентност от други членове на Конгреса, като например калифорнийския представител Брад Шърман, който твърди, че купуването на криптовалути трябва да бъде забранено изцяло за американците.


Тъй като конгресът се занимава с решения относно блокчейн и криптовалута, регулаторните агенции прилагат стари правила, които не са пригодени за крипто и ще навредят на цялостния растеж и съзряване не само на пазарите, а и на самата технология.

Федералният резерв на САЩ и Комисията за търгуване на фючърси (Commodity Futures Trading Commission) предприеха подход "да не навредят" на криптото, а SEC продължава да разследва и да забавя решенията относно криптовалутите. Хуанг твърди, че "случайното" формиране на крипто регулации трябва да приключи и трябва да се формира истинска посока за цялостното здраве на пазара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света