НАЧАЛО Други

Накъде се е насочила крипто сферата?

ОКТ. 12, 2018 10:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Накъде се е насочила крипто сферата?

Според Роджър Хуанг от Forbes, криптовалутите не са нерегулирани, те са незаконни, което може да бъде много по-лошо.


Много хора, включително финансовите експерти, твърдят, че крипто секторът е във фаза "беззаконен див запад", а беззаконното движение може да предизвика смущаваща финансова криза.

Хуанг признава държави като Китай, които са се отказали от света на криптовалути, като не позволяват на борсите да работят в страната и натиска върху ICO, който се отразява на няколко места по света.

В САЩ, законодателите са позволили на регулаторните органи да се справят с новите технологии. Хуанг определя американския подход като "copy/paste" смесица от правила, които не съвпадат напълно и масата хората остават несигурни за състоянието на правилата и стандартите.

През 2016 г. представители Джаред Полис, демократ от Колорадо и Мик Мълвани, републиканец от Южна Каролина, обявиха създаването на нов двупартиен блокчейн клуб. Двустранното усилие ще бъде посветено на крипто анализа, как ще се отрази на страната и какви законодателни стъпки трябва да се предприемат по отношение на цифровите активи.

Оттогава Мълвани е назначен от президента Доналд Тръмп за директор на Службата за Управление и Бюджет и вече може да подкрепи технологията от по-висока позиция. "Блокчейн технологията има потенциала да революционизира индустрията на финансовите услуги, американската икономика и предоставянето на държавни услуги".


Блокчейн клубът не е постигнал голям напредък по отношение на масовото приемане и движението е изправено пред резистентност от други членове на Конгреса, като например калифорнийския представител Брад Шърман, който твърди, че купуването на криптовалути трябва да бъде забранено изцяло за американците.


Тъй като конгресът се занимава с решения относно блокчейн и криптовалута, регулаторните агенции прилагат стари правила, които не са пригодени за крипто и ще навредят на цялостния растеж и съзряване не само на пазарите, а и на самата технология.

Федералният резерв на САЩ и Комисията за търгуване на фючърси (Commodity Futures Trading Commission) предприеха подход "да не навредят" на криптото, а SEC продължава да разследва и да забавя решенията относно криптовалутите. Хуанг твърди, че "случайното" формиране на крипто регулации трябва да приключи и трябва да се формира истинска посока за цялостното здраве на пазара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света