НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Major Cineplex Group, най-големият оператор на киносалони в Тайланд, е дал възможност на някои от своите клиенти да купуват билети с криптовалути като Биткойн (BTC).

 

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.


За да отключи новата опция за плащане, компанията си партнира с местната крипто борса Zipmex и стартъпа за дигитални плащания RapidZ.


Major Cineplex дебютира на 4-ти март в киносалона Major Cineplex Ratchayothin в Банкок, позволявайки на клиентите да купуват билети с Биткойн чрез RapidZ чрез сканиране на QR код. Major Cineplex очаква да разшири пилота до още 39 от своите киносалони в Банкок до края на 2021 година.


Новината очевидно отбелязва за първи път в историята, че тайландският киносалон приема крипто като плащане.


Нарут Дзиенсансон, представител на Major Cineplex, заяви, че новата инициатива има за цел да привлече повече клиенти, които инвестират в крипто. Той каза, че в момента Тайланд има до 1 милион притежатели на Биткойн, което представлява 2% от общото възрастно население на страната.


В средата на февруари Комисията по ценни книжа и борси на Тайланд предложи да приеме специфични изисквания за хората, желаещи да инвестират в крипто, като според съобщенията планира да изисква инвеститорите да имат годишен доход от най-малко $33,250. Впоследствие органът отстъпи на някои от предложените изисквания, като заяви, че първоначалните му предложения имат за цел да преценят настроенията на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света