НАЧАЛО Блокчейн

Най-голямата развлекателна компания в Корея ще пуска собствена криптовалута

СЕП. 6, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата развлекателна компания в Корея ще пуска собствена криптовалута

Корейският гигант на поп музиката SM Entertainment разкри планове за изграждане на собствена криптовалута и блокчейн в партньорство с технологичната организация CTIA Labs.

Изпълнителният директор на CT-AI Labs, Санг-Сик Джо обяви инициативата на конференцията за разработчици на южнокорейската крипто борса UpBit.

 

Джо отбеляза, че в момента обсъждат проекта с партньори, които ще изградят платформата, но подробностите все още не могат да бъдат разкрити.

 

Съобщава се, че SM Entertainment очаква блокчейн платформата да създаде мост между физическия и виртуалния свят. Джо коментира развитието, като дефинира функцията, която той вижда, че блокчейн има в развлекателната индустрия, казвайки:

 

„Блокчейн от гледна точка на развлекателната индустрия е децентрализирано развлекателно образувание.“

 

Основен участник в индустрията

 

SM Entertainment е най-голямата южнокорейска компания за развлечения. Уебсайтът за данни на компанията Crunchbase оценява годишните приходи на фирмата на $350 милиона.

 

Музикалната индустрия се разглежда като основна възможност за блокчейн технологиите. Интересното е, че се смята, че е инструмент, способен да го интерпериментира, като позволява директно икономическо взаимодействие между фенове и артисти, които също ще получат по-голям процент от стойността, която създават.

 

Както бе съобщено през юни, блокчейн се разглежда и като начин за противопоставяне на цензурата на музиката, която често е и форма на протест.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Европейска космическа агенция финансира блокчейн проект за запис на сателитни данни

ФЕВ. 20, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиони разработчици ще работят на Етериум в бъдеще

През октомври 2019 г., ConsenSys представи инициативата „1 милион разработчици“, за да разшири общността на Етериум разработчиците и да насърчи широк кръг от хора да работят върху блокчейн протокол...
ФЕВ. 19, 2020 09:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия ще интегрират блокчейн в система за гласуване

Според последните новини, Изборната комисия на Индия се присъедини към колежа по инженерство, IIT Madras, за да работи по внедряването на блокчейн технологията за системата за гласуване в опит да увел...
ФЕВ. 17, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Австралия с национална блокчейн стратегия за $175 милиарда

Според Sydney Morning Herald, пътната карта ще преработи банковата, експортната и образователната инфраструктура на страната, като произведе сектор на стойност $175 милиарда.Изработва се почти година,...
ФЕВ. 8, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света