НАЧАЛО Други

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия, Mercado Bitcoin, обяви планове за разширяване в Латинска Америка.

 

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразилия.


Според Useful Tulips в момента Мексико е четвъртата по големина латиноамериканска държава по обем на „peer-to-peer“ Биткойн търговия като Чили е на пето място, а Аржентина е на седмо място.


Силният обем на P2P търговия сочи към това, че може да има значително търсене от местни търговци, което не се задоволява от централизираните платформи.


Съобщението идва заедно с новините за инвестиционен кръг, при който Mercado Bitcoin набира близо $38 милиона от фирми за рисков капитал, включително Parallax Ventures, Evora Fund и Banco Plural.


Mercado Bitcoin ще използва част от средствата, за да инвестира в регулирания попечител Bitrust, за да обслужва институционалните инвеститори. Борсата ще инвестира и в дигитален портфейл Meubank, което позволява на клиентите да съхраняват крипто активи, гейминг стоки с колекционерска стойност и други дигитални активи.


След като нейната екосистема е консолидирана, Mercado Bitcoin се стреми да се превърне в една от най-добрите борси в света, заедно с Rabelo, заявявайки:


Искаме да развием криптосистемата в Бразилия и да създадем пазар, толкова развит, колкото този на САЩ. За целта искаме да бъдем една от петте най-големи цифрови борси в света.


"Нашата дългосрочна цел е да участваме в изграждането на нова инфраструктура за финансовия пазар, базирана на блокчейн, смарт договори и крипто активи“, добави той.


Въпреки че беше сред най-големите борси в Латинска Америка по обем - като на платфотмата се случваше търговия за над $3,7 милиарда от стартирането си през 2013 г., борсата работи почти изключително в Бразилия. Потребителската база на платформата се е удвоила през последните две години от приблизително 1 милион на 2,2 милиона.


Борсата има за цел да надмине потребителска база от 3 милиона и да разшири екипа си от 200 на 300 през 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света