НАЧАЛО Блокчейн

Най-големите банки в Южна Корея се присъединяват към блокчейна на JPMorgan

СЕП. 24, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големите банки в Южна Корея се присъединяват към блокчейна на JPMorgan

Пет основни банки в Южна Корея се присъединиха към Междубанковата Информационна Мрежа (IIN) - блокчейн за плащания на JPMorgan.

Тази новина допълнително увеличава присъствието на Азия в инициативата на IIN.

Над 300 банки се интересуват от IIN на JPMorgan


Според Fn News, пет от най-големите банки в Южна Корея се регистрираха да бъдат част от IIN на JPMorgan. Тези банки се превръщат в най-новото допълнение към нарастващия списък на финансовите институции, които искат да участват в предложената блокчейн-базирана платежна система.

От JPMorgan казват, че повече от 340 банки проявяват интерес да кандидатстват за участие в IIN. Проектът, който ще функционира като глобална банкова екосистема, има за основна цел да намали разходите и времетраенето на транзакциите в трансграничните плащания.

JPMorgan тества също и своята стабилна монета - JPM Coin, за пускане в IIN. Блокчейн услугата за плащания работи на Quorum - децентрализирана 'леджър' платформа, базирана на Етериум блокчейна.

IIN е само една от многото платформи за блокчейн плащания, разработени от банките. Още през юни 2019 г., Fnality International обяви платформата си за глобални преводи, която ще бъде използвана от консорциум от банки в САЩ, Япония и Европа.

Wells Fargo има и свой собствен проект за стейбълкойн за трансгранични плащания, наречен Wells Fargo Digital Cash. Въпреки плановете си, банката продължава да поддържа анти-крипто позиция, като дори съобщава, че не позволява на своите клиенти да участват в криптовалутни транзакции.

Азиатските банки се интересуват от трансграничните плащания, които са базирани на блокчейн


Новините за петте южнокорейски банки - Банка за развитие на Корея (KDB), Shinhan Bank, Woori Bank, KEB Hana Bank и NongHyup Bank (NH), увеличава броя на азиатските банки, възприемащи блокчейн платежна инфраструктура.

Както по-рано бе съобщено, вече има 80 японски финансови институции, подписани в IIN на JPMorgan. Тази цифра поставя Япония като най-високия процент от банките от всяка отделна страна по проекта.

Според Business Times of Singapore, азиатските банки представляват около 40% от настоящите участници в IIN. Миналата седмица базираната в Сингапур Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) - втората по големина банка в Югоизточна Азия, също се присъедини към INN.

Тези разработки очевидно предначертават бъдещето на международните парични преводи като доминирани от блокчейн технологията. Въпреки това, няма ясна информация кой проект ще получи мнозинство в развиващия се пазар. Блокчейн стартъпите като Ripple също трябва да се конкурират с тези банкови консорциуми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кои са основните конкуренти на Етериум

В нова АМА сесия, водещият на канала за финансово образование в YouTube InvestAnswers казва на своите 401,000 абонати, че не се съмнява, че Етериум остава доминантната сила, с която всички конкуренти ...
ЯНУ. 18, 2022 15:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света