НАЧАЛО Други

Най-старата банка в Корея с блокчейн платформа за кредитиране

МАЙ. 28, 2019 12:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-старата банка в Корея с блокчейн платформа за кредитиране

Най-старата банка на Корея, Shinhan Bank, стартира платформа за кредитиране, която е базирана на блокчейн, за да ускори процеса на отдаване на заеми.


Иновативната система на банката има за цел да повиши ефективността на разходите и времето в процеса на кредитиране, като по този начин дава възможност на обществеността да кандидатства за кредити онлайн и да получи заема без среща лице в лице.

Според доклада, новата система е първата по рода си инициатива, въведена в Южна Корея.


По-конкретно, тя прилага блокчейн технологията в процесите на проверка и потвърждение в мрежата на свързани институции и банки. Системата позволява на страните да се регистрират и да работят в мрежата, използвайки криптирана еднократна парола, позволяваща лесен и незабавен достъп до данните, необходими за одобряване и издаване на кредити.


Служител на Shinhan Bank съобщава, че неотдавнашното прилагане на технологията е част от опитите на институцията да предостави дистанционнии услуги за клиентите. Той добави, че банката ще продължи да развива иновации за дистанционен достъп, както и продукти за разширяване на достъпността.


Като втора по големина търговска банка в Южна Корея, Shinhan Bank активно приема блокчейн през последната година. Преди време имаше слухове, че банката въвежда блокчейн във вътрешните процеси, за да намали риска от човешка грешка. По-рано също се говореше, че Shinhan Bank изпълнява сделки за лихвен суап въз основа на блокчейн.


Неотдавна група от четири банки успешно издадоха правно обвързващ договор за кредит, базиран на блокчейн. Според съобщенията системата е намалила необходимите стъпки за издаване на договора с над 50%.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света