НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Най-известните биткойн транзакции в историята

МАР. 11, 2019 15:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-известните биткойн транзакции в историята
Каквато и да е позицията Ви спрямо криптовалутите, няма как да бъде отнета славата, която Биткойн натрупа през последните няколко години. Въпреки че Биткойн не е имал грандиозно начало в живота и въпреки многото възходи и падения, криптовалутата вече има богата история и е предмет на някои много интересни истории.

В днешната статия ще разгледаме най-известните Биткойн транзакции, за да запазим няколко запомнящи се парчета от невероятната история на най-голямата криптовалута.

Двете кутии пица


За някои може да изглежда странно, че нашият списък започва с биткойн сделка, която включва закупуването на две кутии с пица. Крипто ентусиастът вече може да се досеща, че това е историята на програмиста Лазло Ханикс, който на 22 май 2010 година, плати 10 000 BTC (на стойност $25 по време на сделката), за да купи две пици.Свързано изображение

Тогава той не знаеше, че всъщност те ще се превърнат в двете най-скъпи пици, които някога са купувани. Днес тази сума в BTC е на стойност над $7 милиона. А пък, ако беше запазил своите биткойни до бума на пазара на криптовалути през декември 2017, той можеше да има някъде около $70 милиона.

Първата Биткойн транзакция


Първият блок беше добавен към Биткойн в началото на януари 2009. Не след дълго, на 12 януари 2009 същата година, се проведе първата Биткойн сделка. Това се случи на 170-ти блок и се състоя между покойния Хал Фини (един от водещите разработчици на проекта) и Сатоши Накамото (мистериозния създател на Биткойн). Сделката включваше Накамото, който изпраща 10 BTC на Фини.

Мистериозната биткойн транзакция на стойност $149 милиона


През есента на 2013 се проведе транзакция с 194 993 BTC, което я прави най-голямата сделка с Биткойн до ден днешен. По това време, стойността на транзакцията беше над $149 милиона долара, след като 1 BTC се равняваше на около $ 729.

Разбира се, транзакция от такъв мащаб не остана незабелязана от общността на Биткойн. Въпреки детективската работа в общността, никой не знае за какво точно е сделката, къде са отишли парите и какви неща е купил получателят с тях.

Биткойн се приема като плащане за Tesla Model S


Днес вероятно има много крипто милионери, които купуват коли, джетове и къщи с помощта на BTC.Резултат с изображение за tesla model s Една от първите покупки от този тип обаче се случи през декември 2013, когато един автомобилен ентусиаст от Флорида закупи Tesla Model S, използвайки Биткойн. Дилърът, Lamborghini Newport Beach, прие 91,4 BTC, или $ 103,000 чрез BitPay за чисто новата Tesla.

Грешката на Мат Милър по време на „12 Days of Bitcoin“


На 20 декември 2013, Мат Милър направи сегмент на неговото шоу, 12 Days of Bitcoin, когато по невнимание показа своя Биткойн портфейл по телевизията. Някой, който гледаше шоуто, реагира бързо и мигновено сканира кода, като веднага стана с $20 по-богат. Историята обаче има добър край, тъй като Милър реши да остави зрителя да запази средствата. Въпреки всичко, това без съмнение беше един много ценен урок.

Биткойн се приема за резервация на частен самолет


През януари 2014, PrivateFly.com, услуга за резервации на частни самолети, обяви, че ще започне да приема Биткойн като начин за разплащане. Не след дълго компанията обяви, че има първия си Биткойн пътник, който пътува от Брюксел до Ница.Резултат с изображение за private jet Полетът е начертан от технологичен предприемач и член на Bitcoin Foundation, Оливър Янсенс. Интересното е, че нито Янсенс, нито PrivateFly предоставиха някаква информация по отношение на общата стойност на транзакцията.

Търг на правителството на САЩ


На 1 юли 2014, правителството на САЩ насилствено затвори онлайн черния пазар Silk Road. Бяха конфискувани приблизително около 144 000 BTC. Търгът на токени се състоя от три части. На първия търг 30 000 биткойн бяха продадени на рисковия капиталист Тим Дрейпър. По това време 30 000 BTC струваха някъде около $19 милиона.

Биткойн до Луната


Genesis Mining, основна компания за копаене на биткойн чрез облачни изчисления, напусна криптосферата донякъде безмълвна, когато проведе първата си партньорска транзакция в пространството. В опит да се повиши осведомеността за BTC (и криптовалутите като цяло), Genesis Mining имаше блестящата идея да изпрати Биткойн в космоса.Резултат с изображение за moon pngТова беше направено с помощта на метеорологичен балон, който транспортира 3D модел на биткойн с прикрепен на гърба хартиен портфейл. Genesis Mining постави нов световен рекорд за изпращане на BTC на биткойн адрес, който лети на височина от 34 километра.

Mt. Gox до Mt. Gox


Последно в списъка ни е вероятно най-рисковaтa транзакция на биткойн в историята на света. За да докаже, че Mt.Gox всъщност е сериозна компания и че услугите й са жизнеспособни, главният изпълнителен директор, Марк Карпълс, направи най-голямата и най-рискованата транзакция на Биткойн. Резултат с изображение за mt gox pngТой премести през Биткойн мрежата 442 000 BTC от Mt. Gox до Mt. Gox. Оценената стойност е около $282,2 милиона.

Заключениеtron g>


Без съмнение, светът на криптовалутите е много интересно място с много невероятни и понякога нелепи истории. Вероятно има много по-интересни сделки, но изброените тук са най-известните.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света