НАЧАЛО Биткойн

Най-голямата травъл мениджмънт фирма във Великобритания приема BTC

АПР. 16, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Най-голямата травъл мениджмънт фирма във Великобритания приема BTC

Corporate Traveler, най-голямата фирма за управление на пътувания в Обединеното кралство, сега приема биткойн (BTC) като средство за плащания, според съобщение за пресата от 15 април.


Наскоро обявеното партньорство с компанията за крипто плащания BitPay ще позволи на Corporate Traveler - която предоставя услуги за управление на бизнес пътувания на SME компании - да приема биткойн. Анди Хегли, генерален мениджър на Corporate traveler за Великобритания каза следното:

Установихме нарастващо търсене от нашите клиенти за възможността за плащане в биткойн за бизнес пътувания, направени от нашите туристически консултанти. Ние избрахме BitPay да управлява обработката на нашите търговци, защото те улесняват и управляват целия процес на получаване на Биткойн или Биткойн Кеш от клиента и депозиране на пари в нашата сметка. 


Според прессъобщението, Corporate Traveler не се интересува от волатилността на цените на крипто пазарите, тъй като биткойните ще бъдат преобразувани директно в британски лири. BitPay твърдят, че начисляват комисиона от 1% за конвертиране на средствата, за която от туристическата компания казват, че е по-евтина от обработката на кредитни карти.

Други фирми и организации в сферата на туризма започнаха да приемат криптовалути заради потребителското търсене. През март 2018, Германският национален съвет по туризма обяви, че за плащане на услугите им приема биткойн и други криптовалути.

През август същата година, правителството на австралийската провинция Куинсланд издаде разрешително на платформата за електронни плащания в TravelbyBit, която имаше за цел да стимулира туризма в Централен Куинсланд чрез продажба на оферти за пътуване с криптовалути.

BitPay, от своя страна, наскоро съобщи, че през миналата година са имали повече от 1 милиард транзакции. Според прессъобщение от януари, фирмата постави нов рекорд по отношение на приходите от транзакционни такси, като разшири услугите си до големи клиенти като Dish Networks, HackerOne и щата Охайо.

На 30 януари, BitPay си партнира с Wikimedia Foundation - организация с нестопанска цел, която управлява Wikipedia - така че да може да разшири броя на криптовалутите, които се приемат чрез дарение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Каква може да е причината за скока в цената на биткойн?

Аналитична фирма от Бостън съобщи на Bloomberg, че от 15 март са активни голям брой крипто портфейли на средностатистическите потребители, които може да са провокирали сегашното увеличение на цената н...
АПР. 4, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дали поръчка за 20,000 BTC стои зад внезапния скок?

Вчера цената на Биткойн достигна 5-месечни върхове в рамките на един час - от $ 4,200 до $ 5,000. Дали поръчка за 20,000 BTC, на стойност приблизително $ 100 милиона, е причината за този внезапен скок...
АПР. 3, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майк Новограц си промени краткосрочната прогноза за Bitcoin

Един от най-големите бикове на крипто пазара отново занижи оптимистичната си краткосрочна прогноза за цените на Bitcoin, като заяви тази седмица, че не вярва, че "цифровото злато" отново ще достигне с...
ДЕК. 13, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ethereum [ETH] имитира Bitcoin [BTC] на фона на продължаващата консолидация

Ethereum имитира Bitcoin, като и двете се консолидират и търгуват с малък обем. Но дали ще се придвижат заедно, ако някоя от двете валути направи силно възходящо движение? Ethereum спадна повече от по...
ДЕК. 14, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света